Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Mia
Mia (Gäst)
2008-02-14
Val Thorens är den bästa skidorten i hela Europa, och jag har varit på många olika ställen. Det gäller bara att pricka in rätt månad och vecka så är allt solklart. Skidåkningen på tidig förmiddag är underbar och eftersom Val Thorens ligger så högt så är snön unerbar. "TexMex"´s after-ski är oslagbar, och Malaysia´s fester är detsamma! Rekommenderar denna skidort STARKT. Själv ska jag dit nu vecka 8 och köra järnet!

sebbz
sebbz (Gäst)
2008-02-14
Var i Val thorens över nyår 2007/2008
Skidåkningen och orten är det absolut inga fel på. När vädret är med en är det underbar åkning med långa stärckor att bara glida ner för.
Tyvärr hade vi skitväder och tvingades stå över två skiddagar på grund av stormliknande förhållande.
Byn i sig är inte särskilt upphetsande även om uteställena och framför allt tango är bra. Det var dock alldeles för många danska när jag var nere.
Hade det inte varit för lion alpin (som jag efter den här resan har noll tilltro till) och vädret hade val thorens lätt fått en fyra.
Nu får det en trea och jag tänker nog till en extra gång innan jag bokar en resa till val thorens igen

vegardk
2007-11-07
Oendliga möjligheter, hur mycket pister som hälst!
Byn ligger på på 2500 m så snön brukar inte vara bristvara.
Själva byn är inget att vila ögonen på och var något nergången. Bra afterski, mycket fest överallt i byn var det! International stämning. Turister från väldigt många olika länder.

swedb
2007-09-20
v14 2007

vi reste med langely och bodde på hotell tango, enkelt hotell med bra mat och bästa afterskiin. På morgonen var det bara att spänna på skidorna utanför hotellet och glida ner till liftarna, hur skönt som. När man skulle tillbaka till hotellet kunde man åka i stort sätt ända fram, bara en kort promenad på ca 30 m.

Vi hade sol hela veckan förutom en dag då det var dimmigt och blåsigt, men annars toppenväder. Snön var helt ok för att vara så här sent på året, på eftermiddagarna var det dock sorbé i backarna.

Ett tips är att ta dig upp till Col så tidigt som möjligt efter att liftarna öppnat. Kanon backe!

Minus-
Glömde solkrämen första dagen och brände sönder ansiktet
Inte mycket till fest så här sent på säsongen, möjligtvis bättre tidigare

SaloScream
2007-09-03
Vecka 8 2007.

Vi åkte 3 killar med Nortlander. Hade världens sötaste och gulligaste reseledare, Johanna :). När vi kom ner, så var där knappt snö en kvart innan vi va framme. Sen när vi kom dit så var där ok med snö, men inget på taken som de brukar.

Vårt rum va dubbelbokat, så vi fick inte plats på Altineige. Vi blev förflyttade till Hauts de la Vanoise istället. Skitrum, men jävligt centralt!!

Skidåkingen var inte mkt att säga till om. Soligt varje dag, med sorbetsnö på eftermiddan visserligen, men förmiddan var fantastisk!! Rekommenderar starkt första sträckan efter liften upp mot Meribel, och till vänster om den stora jävla kabinbanan, typ Cimron eller något!

Festvis körde vi förfest hemma, 2 long island ice tea och 1 öl på Tango, och sen till Malaysia :) Fy fan va bra nattklubb!!! Sista kvällen kom vi dock inte in, var för packade... Min kompis blev slagen i ansiktet av dörrvakten :S

Allt som allt gillade jag resan jättemycket, men hade gärna åkt mer skidor. Blev lite lite, då mina polare ansåg att snön inte var tillräckligt bra på eftermiddan.

alperna100
2007-08-24
En av alpernas bästa skidort! Helt klart, åtminstone om man bara är en glad veckobesökare! Här hittar man enklet till de riktigt bra backarna... och det tar aldrig riktigt slut, man kan bara åka åka åka utan att de ska ta slut!

Utelivet är också riktigt roligt! Malaysia är grymt!!

niagi
2007-06-20
Jag och två kompisar åkte ner i våras v 13 (24e - 31 mars) med Langley. Kommer ner dagen efter värsta snöandet slutat, så kanske 50cm nysnö i backen var ju inte alls fel. Vädret första dagarna var varierande, molnigt men solen dök upp precis runt lunch nästan varje dag. Blev mycket bättre väder mot slutet av veckan, picnicken (torsdagen) var perfekt, asbra väder, så gott som inga moln på himlen.

Snön blev ganska lätt uppåkt även om det inte var speciellt fullt i backen, så innan lunch var skidåkningen bäst.

Vi hade liftkort för alla tre dalarna och åkte över till Mottaret ett antal gånger, det är långa sköna backar hela vägen ner men mot eftermiddagen speciellt så tog solen så mycket så det blev mest en röra av snön (dvs tung blötsnö). Även om snön inte var perfekt överallt så är skidåkningen hur bra som helst, temperaturen låg alltid inom bra gränser, undantagen blev en dag då det blåste rejält och då kändes det väldigt kallt. Men det finns backar som har mindre vind då, gäller bara att hitta dem.

Vi hängde även med till La Tania (Courchevel) med guiderna och det var en trevlig dag med både bra skidåkning långt nere i dalarna (går ner till 1400m) och där var snön helt borta runtom backen. Åt lunch på en engelsk restaurang där, var riktigt gött o sola lite där då det blev väldigt varmt.

Ett måste när man är i Val Thorens är att prova pulkaåkningen i Le Tobogan, 6,5km lång pulkabacke, kostade oss typ €10 så lämnar man in liftkorten medans man åker och får ett engångskort, skidorna går även att låsa in där. Dagtid funkar bra, då åkte vi, för att åka en eftermiddag (efter 4-5?) måste man köpa biljett i tid, då det var slut rätt så tidigt.

Ett enda minus fick jag fram under veckan, men det var inget större problem, sista kvällen på hotellet så fanns inget varmvatten på rummet, men det var löst morgonen efter...

Var hur kul som helst hela veckan, maten som ingår i resan är riktigt bra och afterskin är bra på Tango. Det är lätt ett stället jag gärna återkommer till.

Kristian
Kristian (Gäst)
2007-05-30
v6 2007

Vad kan man säga ett helt underbart stort system  helt klart tänkbart att åka dit fler gånger!

Skidåkningen
Har inget att klaga på vad gäller skidåkningen, det fanns pister för alla nivåer. Fick höra att Val Thorens upplevdes som lite tuffare åkning än övriga franska orter men jag vet inte? Ett stort plus var dock att det var lätt att hitta egna offpist slingor relativt nära pisterna.
Som nämnt ovan var systemet grymt stort och det bästa var att det går att ta sig från alla dalar med lift ALLTSÅ inga anslutningsbussar eller motsvarande.

Guiden
Guide under heldag är att rekommendera . Vi fick en liten grönklädd kille i 40- års åldern som var både duktig och trevlig. Engelskan var bristfällig men dock godkänd för att komma från en fransman. Priset för en heldag var 750 SEK och då var vi sex stycken i gruppen ett helt OK pris för en heldag.

Vädret
Det var varierat väder med tre soliga dagar och tre blandade dagar med snö, dimma och blåst om vart annat. Under denna punkt kan man klaga lite på förhållandet med snön. DET kunde ha varit mer snö! Men den globala uppvärmningen når alla även franska alptoppar.

After ski
Då var det Tango som regerade. Helt klart ett bra ställe med live band och trevligt folk. Tråkigt att det under v6 enbart var killar där men ”what the fu.. det är ju skidåkningen man vill åt” Blev en aning trångt vid pjäxdansförsöken men är man bara beslutsam.

Hotell
Les 3 valles tror jag att det heter? Ett vanligt lägenhetshotell med plats för fyra ingen klass men ett hyfsat boende med dusch och separat toalett samt Kokvrå. Problemet med vårt rum var att då man lagade mat och lyssnade på musik samtidigt gick strömmen.

Lion Alpine
Resesnubbarna och tjejen gjorde inget väsen av sig. ”För vår det helt acceptabelt”.

Eric_W
2007-05-21
Spenderade vecka 7 i Val Thorens i år (o7).
Vi åkte med Northlander. Ett tips: Gör aldrig det!
Otroligt dåligt organiserat. Man måste bland annat släpa packningen över hela Val.t 2 gånger för att dom inte kan tänka sig att stanna till utanför hotellen. Det enda som var bra var att dom fixar dig gratis inträde på Malaysia hela veckan lång.

Vi hade tur och det dumpade tidigt i veckan.
Pisterna var hel okej när det var sol, men när det blev lite mer mulet och sämre sikt så bromsades dom snabbt upp och blev farliga puckelpister.
Vi höll oss dock så långt därifrån vi kunde. Offpisten i Val.t ligger nämligen orörd förvånasvärt länge med tanke på hur lättåtkomlig den är.
Luc de Lou var till exempel en trevlig repa vi körde ett par gånger.

Festa gör man på Malaysia. Stor klubb under torget. Riktigt bra drag.
Underground var okej. Inte så bra som jag hoppats. Annars är ett tips mindre ställen som Tango och Le Monde där det var bra drag redan runt 11.

Priserna är dyra. Vi gjorde tabben att inte handla sprit på båten ner.
Kostar pung därnere.

Totalt sett gjorde ändå Val Thorens ett bar intryck på mig!
Liftsystemet känns mycket mindre än vad det är. Den bästa åkningen finns i Val Thorens-dalen. För en vecka med mycket snö hade jag inte köpt kort för alla tre dalarna.

Gustaf-Johansson
2007-03-29
Hej alla skidvänner!

Jag har precis kommit hem från Val Thorens, ( V.2 07 ) Val Thorens är ett underbart ställe, med möjlighet till riktigt bra pist och offpiståkning. Backarna är välpreparerade och inte minst, liftköerna är näst intill obefintliga, helt underbart man får så mycket mer skidåkning.

Parken som finns i val Thorens är inte jätte bra, jag var visserligen där under en tid då snötillgångarna var knappa. Folk jag pratade med som har varit där i flera år och varit med om rikligt med snö i val Thorens sa att hoppen kommer att bli bättre, högre och fler!


Mitt liftkort gällde bara i Val Thorens, det räckte väl, men om ni får chansen att åka över till de två andra dalarna, gör det. Vi åkte över till Courchevel, dalen som ligger längst bort från v.T, över en dag och det var klart värt sina 21 euro som vi fick lägga till.

Jag reste med UCPA under min vecka och jag tycker ni ska göra likadant, tillgången till skidlärare (bergsguider) som vi hade är värt varenda krona, de hittade den, knappa orörda offpisten och de visste var man skulle åka när snötillgångarna var knappa.
Inte minst utvecklade man sin skidåkning, man lärde sig grunderna i offpiståkning, i puckelpist och för att hoppa och snurra!

Gör som jag åk till Val Thorens!