Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Dåååålig määnniska
Dåååålig määnniska (Gäst)
1999-11-10
Sol, snö och glada dagar världens största sammanhängande system. Offpistmöjligheterna är oändliga och variationen på skidåkningen oerhörd. Hit ska du åka !!
Från ännu en blond skidåkare som har varit i VT i två säsonger, var dock tvungen att jobba....

X-Scream
X-Scream (Gäst)
1999-11-01
Val Thorens-Europa´s närmaste off-pist. Offpisten är ett steg utanför piste och är man villig att gå 5-10 min så finns det oändliga möjligheter. Boisment "berget" efter ett snöfall är min favorit i Val Thorens. En lift upp (Boisment 2) och du har flera underbar åk att välja mellan. Man kan lätt och var där hela dagen efter ett bra snöfall och åka bara spåra. Mer säger jag inte...
Fd. val-thorens bummare

Leo
Leo (Gäst)
1999-10-30
Var där förra vintern, som var snöfattigt innan snöstormarna kom. Vecka 5 var det inte mycket snö där, först, en del backar var bruna, på vissa ställen gräs. Men de backar som det fanns snö i var helt ok! Vi var i Courchevel en dag och vände, hoppades på att få köra den svarta brännarpisten(se Åka Skidor) "Jockey", men den var stängd pga för lite snö.

Efter tre dagar kom så äntligen lite snö, fast lite väl mycket kan man tillägga... det kom väl en halv meter om dan i tre dygn!!! Sista dan när vi packat ner skidorna och var på väg hem såg backarna himmelska ut, nypistade med gott om snö. Visst är livet orättvist ibland...

Passa på att gå på Tango, men trots allt så är det ett mediokert svenskställe med alltför lite drag. Det finns trevligare partyhak längst den serpentinslingrande "huvud"-gatan. Att det sen finns ett affärskomplex, stort som fan, med simhall, spelhallar, affärer, restauranger m.m. är bra när det är snöstorm.

Annars är Val Thoréns hur stort som helst, man kommer garanterat inte att åka i alla backarna på en vecka. Bättre lycka med snön nästa gång så blir nog betyget bättre...

Mathias Nohlborg
Mathias Nohlborg (Gäst)
1999-10-21
I Val Thorens var jag en vecka 1999. Har varit i ca 8 olika orter i alperna så som St Anton och Chamonix mm som anses till höra dom riktigt bra orterna. Men jag kan säga att Val Thorens slår dom här med hästlängder. By ligger på 2300m över havet, och det bästa av allt den ligger över trädgränsen det finns alltså inte ett enda träd på hela "åkytan" på berget. Lägg till att det är världens största sammanhängande liftsystem, högsta åkhöjd är 3200m, 600km pist, längsta pist är 15km och 200 liftar.
Vill man åka off pist finns det inget bättre alternativ i Europa, det är bara att ta ett steg (bokstavligt) ur pisten sen är det puder.
Alltså, gillar man freeride finns det inget annat alternativ.

Svensk blond telemarkåkare
Svensk blond telemarkåkare (Gäst)
1999-09-24
Var där hela säsongen i vintras, utan att jobba. Helt underbart ! Skidåkningen är perfekt. Vilken dag på året som helst kan du hitta bra backar - orörda backar. Är du dessutom telemarkåkare är det en dröm !!

Zetterfeldt
2018-10-19
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Bästa skidorten i alperna