Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Jonas Andersson
Jonas Andersson (Gäst)
2001-06-09
Var i val thorens v5 01, alla är så positiva, var vissa saker jag reta mig på, alla tjata om cime du caron den åkte jag en gång, var en djävla kö hela tiden till den kabinen, vart bara ett åk,sen den förbannade skidskolan som får gå före i kön,jag åkte under lågsäsong och tyckte det var långa liftköer, hur fan är det då i mars och april, är det kö från cime du caron till tango?jag tycker att åkningen i meribell var bättre höll mig där hela veckan trots att jag bodde i val thorens, men likförbannat så ska jag nog till val thorens nästa år också det finns ju positiva saker också

Björn
Björn (Gäst)
2001-02-20
Jag och tre kompisar var i Val Thoréns v 7 och vädret var helt underbart. Tyvärr var det kanske lite för varmt för snön saknades på vissa ställen. Enligt en bergsguide som jag pratade med hade de väldigt lite snö för årstiden. Och det var lika varmt som de brukar ha i maj! Men det tycker jag inte man kan klaga på.

Mycket bra backar och gott om olika valmöjligheter. En nackdel kanske är skyltningen över hur svåra backarna är, vilket kan vara frustrerande för en lite osäkrare åkare. T.ex. kan en röd backe helt plötsligt bli väldigt svart! Samt att pistkartorna är rätt dåliga.

Utelivet kunde varit bättre. Afterskin var ganska bra, men när man skulle ut senare på kvällen var det ganska trist. Underground och El Gringos Café var två ställen som var hyffsade.

Henrik
Henrik (Gäst)
2001-01-21
Jag var i Val Thoréns under vecka 2. Bättre skidåkning får man leta efter. Vi fick en dag där nere som slår det mesta inom skidåkning. Det snöade ca 50 cm under natten och sprack upp och blev en kanondag sen. Vi tog Mount Vallon liften upp och åkte dels i pist och offpist. Blev den bäste skidåkningen jag någonsin haft.


Ute livet är det heller inget fel på. 2 ställen var bra. Underground och El gringo. Även after skin är bra. Men det kunde ha varit bättre.

Mr solomo
Mr solomo (Gäst)
2000-12-08
Vad är kasst med ValThorens??

Byn skulle kunna vara lite mysigare. Prova en avkopplande after ski på Fitz Roy! Säso. 2001 kommer vara laddad med sol och snö!!

Ni som inte varit här åk hit och få er en Riktigt klockren skid semester!

Anders Uhlin
Anders Uhlin (Gäst)
2000-11-24
Grym piståkning men tyvärr hade det snöat lite dåligt när jag var där. Om det funnits mer snö hade offpist möjligheterna varit mycket goda. Det är dock en välbesökt skidort så man får nog vara uppe tidigt en dag efter snöfall. Liftarna är mycket snabba och bekväma, en bra detalj då det är mycket folk på orten.

jakan
jakan (Gäst)
2000-11-23
Var i val thorans i våras. sol hela veckan och skön skidåkning, kunde inte bli bättre! Nattlivet var grymmt bra och jag kommer garanterat tillbaka.

Jacob
Jacob (Gäst)
2000-11-16
Området heter väl egentligen "de tre dalarna" och räknas som ett av världens största skidområden. Området är så stort att man säkerligen skulle kunna åka en hel vecka utan att behöva ta en backe två gånger. Eftersom området är ihopbyggt så spelar det ingen roll om man bor i Val Thoréns, Meribel eller Mottaret. Har man åkt till "de tre dalarna" så finns det ett måste, och det är att prova en backe som heter Campagnol och går ner ifrån Mount Vallon. Den är rankad som en av de tre bästa i hela världen och har bokstavligen allt. Dessutom så tar vägen ner dubbelt så lång tid som liften upp och det är man ju inte direkt bortskämd med i de svenska fjällen. Ett annat tips är att ta baksidan av Cime de Caron ner vilket om man har tur kan ge ett grymt långt och bra puderåk, men akta er för laviner.

mackan
mackan (Gäst)
2000-08-15
Var i torran i påskas, även så sent som i slutet av april var snön helt otroligt bra! Byn var inte så snygg men vad gör det när det är sån skidåkning och nattlivet kan inte bli mycket bättre!!

Maria
Maria (Gäst)
2000-03-24
Var i Val Thorens v.9. Där är helt enkelt perfekt! Sol snö och ett uuur häftigt nattliv. Off-pist i massor med underbar pudersnö. Affärerna var inte heller så dåliga. Har aldrig varit på ett bättre ställe! Allt fungerade och After ski stället Ski rock cafe är att rekommendera. Där är det service och stämning! Jag far självklart till Val Thorens nästa år igen....

Max
Max (Gäst)
2000-03-24
Som gammal racer vill jag intyga att 3 dalarna slår allt annat i fråga om pister. Dubbelägget med 1400 meters fall ner till Meribal tex kan bjuda en smaskig super G. Lång flygtransfer är det enda viktiga minuset. Brevid pisten är allt möjligt som jag upplevt det.