Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Henrik
Henrik (Gäst)
2001-01-21
Jag var i Val Thoréns under vecka 2. Bättre skidåkning får man leta efter. Vi fick en dag där nere som slår det mesta inom skidåkning. Det snöade ca 50 cm under natten och sprack upp och blev en kanondag sen. Vi tog Mount Vallon liften upp och åkte dels i pist och offpist. Blev den bäste skidåkningen jag någonsin haft.


Ute livet är det heller inget fel på. 2 ställen var bra. Underground och El gringo. Även after skin är bra. Men det kunde ha varit bättre.

Mr solomo
Mr solomo (Gäst)
2000-12-08
Vad är kasst med ValThorens??

Byn skulle kunna vara lite mysigare. Prova en avkopplande after ski på Fitz Roy! Säso. 2001 kommer vara laddad med sol och snö!!

Ni som inte varit här åk hit och få er en Riktigt klockren skid semester!

Anders Uhlin
Anders Uhlin (Gäst)
2000-11-24
Grym piståkning men tyvärr hade det snöat lite dåligt när jag var där. Om det funnits mer snö hade offpist möjligheterna varit mycket goda. Det är dock en välbesökt skidort så man får nog vara uppe tidigt en dag efter snöfall. Liftarna är mycket snabba och bekväma, en bra detalj då det är mycket folk på orten.

jakan
jakan (Gäst)
2000-11-23
Var i val thorans i våras. sol hela veckan och skön skidåkning, kunde inte bli bättre! Nattlivet var grymmt bra och jag kommer garanterat tillbaka.

Jacob
Jacob (Gäst)
2000-11-16
Området heter väl egentligen "de tre dalarna" och räknas som ett av världens största skidområden. Området är så stort att man säkerligen skulle kunna åka en hel vecka utan att behöva ta en backe två gånger. Eftersom området är ihopbyggt så spelar det ingen roll om man bor i Val Thoréns, Meribel eller Mottaret. Har man åkt till "de tre dalarna" så finns det ett måste, och det är att prova en backe som heter Campagnol och går ner ifrån Mount Vallon. Den är rankad som en av de tre bästa i hela världen och har bokstavligen allt. Dessutom så tar vägen ner dubbelt så lång tid som liften upp och det är man ju inte direkt bortskämd med i de svenska fjällen. Ett annat tips är att ta baksidan av Cime de Caron ner vilket om man har tur kan ge ett grymt långt och bra puderåk, men akta er för laviner.

mackan
mackan (Gäst)
2000-08-15
Var i torran i påskas, även så sent som i slutet av april var snön helt otroligt bra! Byn var inte så snygg men vad gör det när det är sån skidåkning och nattlivet kan inte bli mycket bättre!!

Maria
Maria (Gäst)
2000-03-24
Var i Val Thorens v.9. Där är helt enkelt perfekt! Sol snö och ett uuur häftigt nattliv. Off-pist i massor med underbar pudersnö. Affärerna var inte heller så dåliga. Har aldrig varit på ett bättre ställe! Allt fungerade och After ski stället Ski rock cafe är att rekommendera. Där är det service och stämning! Jag far självklart till Val Thorens nästa år igen....

Max
Max (Gäst)
2000-03-24
Som gammal racer vill jag intyga att 3 dalarna slår allt annat i fråga om pister. Dubbelägget med 1400 meters fall ner till Meribal tex kan bjuda en smaskig super G. Lång flygtransfer är det enda viktiga minuset. Brevid pisten är allt möjligt som jag upplevt det.

Yo-hannes !!
Yo-hannes !! (Gäst)
2000-03-20
Val Thorens står i en klass för sig!
Jag va i Chamonix förra veckan, och visst, det var härlig skidåkning och vi hade tur med vädret och det var drag på utelivet-men det var inte i ens närheten med Val Thorens!
Har varit där två gånger,och kommer åka dit många gånger till...är man ute efter bra skidåkning,d.v.s obegränsad off-pist...då är V.T den överlägsna valet!!Utelivet är också helt OK!

Sandra
Sandra (Gäst)
2000-03-16
Var där en påskvecka-98...helt underbart!! Otroligt lättillgänglig offpiståkning-jag åkte nog inte i en vanlig backe mer än ett fåtal gånger!! Solen sken och efter ett par timmars åkning slog vi oss ner vid restaurangen mitt i backen;där bjöds på öl och grillade baguetter och solstolar!! Håller med om att har man väl varit där vill man inte åka nån annanstans, Val Thorens är helt enkelt för bra. Stort plus till de minimala liftköerna och det faktum att systemet är så stort så att de flesta backarna aldrig blir uppåkta!
Jag åker nog dit och "bummar" en säsong!!