Val Thorens recensioner (Sida 6)

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
Bonnjohan
2003-11-18
Var där under våren 2002 kom samma dag som snön. Kannon fin vår åkning, mycket olika varitaioner, bra liftar. mycket svenskar kan vara både för och nackdel

nomme
2003-10-04
Ett måste för offpiståkaren.. massa snö någon meter från pisten.. fint väder...(oftast) helt klart mitt livs bästa skidåkning..

Jacob_Lovgren
2003-09-10
Ett måste för alla skid tokiga människor!
Här kan du hitta allt från den bästa off pisten till dom härliga pistade backarna.
Nattlivet är på topp men kan tyvärr inte mäta sig med Chamonix. Ett måste är att besöka den kända afterski baren på hotell tango.... Välj Val Thorens nästa gång du funtar på att åka till Alperna.

LaktosMannen
2003-06-03
V.3 -03. Absolut den bästa åkningen jag varit med om! Tuffare åkning och inte smockat med folk i pisten. Blåbären verkar välja andra orter. Sjukt stort system (världens största?) med välpreppade backar och det senaste inom liftar. Byn är anpassad och byggd för skidåkningen. Den höga höjden gör att man flåsar mer än vanligt, men det gör även att det är mycket snösäkert.
Utelivet är bra. Det finns gott om offpiståkning, men du gör bäst i att åka med en guide vilket inte är så dyrt.

BjornWettex
2002-11-28
helt okey sköna offpist repor nära pisten. Massa snö =) perfekt för barn familjer etc.

Emil84
2002-11-15
Var där med klassen v.9 -02. Det var ett av dom bästa ställen jag åkt skidor på. det enda som var negativt var att det var stor lavinrisk och att det snöade varje dag mer eller mindre.

Skibum_84
2002-04-06
Var där med 20 polare v.9. väldigt bra åkning när solen var framme. På förmiddagarna var det flatljus när solen inte var framme, jävligt jobbigt med tanke på alla stup. Ska man bo nånstans ska det va Tango men det var inte en lugn stund. Köp Flygel på Snesko om ni är där.

MagnusB
2002-03-14
Det finns mycket offpist och alltid mycket, vilket är ett plus i dessa dagar. Ett besök på Tango är ett måste

Jonny_hardcore
2002-03-04
Besökte denna högt belägna franska alp-ort vecka 04 2002. Kan säga att det var den sämsta resa jag gjort. Kanske är det inte berget och anläggningen i sig som var anledning till att det gick som det gick....till att börja med sumpade SAS våra väskor på Arlanda (gick 2 dar utan kläder, för detta får man in ersättning om man inte betalat med Visa)...sen var det nästan ingen snö + att det bor en hel del dryga, idiotiska, ojhälpsamma fransmän där....Byn är byggd någon gång på 70/80-talet och är den skabbigaste byn i hela alperna..allt ser ut som en badort från Mallorca som flytt upp i bergen...för kommersiellt inriktat för min smak...

Åk någon annan stans om ni vill känna alp känsla...

mawi
2001-09-27
jag stämmer i lovsången... otroligt lätt-tillgänglig off piste som inte är uppåkt 30 sekunder efter att pistarna öppnat som på vissa ställen (läs: chamonix): allt från precis bredvid pist:en till gå 20 meter och få ett helt nytt täcke att spåra i...