Recensioner om Val Thorens

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Val Thorens?
LyndonSJohnson
2005-06-30
Den pistnära offpisten är underbar i Val Thorens. Bara att sticka ut på sidan å man kan hitta ospårat flera dagar efter senaste snöfall. Letar man sig lite längre utanför pisterna (typ ner mot Lac Du Lou) så är det alldeles underbart.

Pisterna är till största del långa å breda å lagom branta för att ligga å bänna i. Backarna vid Orelle är att föredra då det är färre människor där, det kan bli en aning uppkört under högsässong. Liftsystemet är modernt och effektivt å man kan klara även en sportlovsvecka utan särskilt mycket liftköer.

Partyt är bra för att vara en alport. Tango är klockrent för att mötas upp på å ta sig en bobbymojja på innan man drar vidare till t.ex. Underground eller Malaysia.

Förhoppningsvis sässong där nästa år.

Malin
Malin (Gäst)
2005-03-10
Jag var alldeles nyss i Val Thorens, vecka 9 2005. Underbart väder de tre första dagarna gjorde skidåkningen ännu bättre. Pisterna är många och varierande men man tar gärna samma backe om och om igen bara för att det är en sån skön åkning. Det var heller inte några direkta liftköer vilket var skönt.
Utelivet är på topp. Jag föredrog Malaysia över allt annat! Mest på grund av livebandet men också för att det var stort, hade en cool inredning och bra dansgolv. Annars var Tango ett bra ställe att ses på innan man drog vidare. Människorna var trevliga och det var skönt att det var en blandning av både nationaliteter och åldrar.

snowboardjokke
2005-03-10
var i VT nu v8...Åkningen var inte imponerande i de backar nära byarna, men om man drar upp den stora kabinen och sen drar vidare väntser mot Orelle, då jäävlar...Inte mkt folk alls och breda sköna backar d'r man kan ligge o trycka satan, visst den är röd i början o blå i slutet men eftersom backen är som den är (lång, bred och bra lutning) kommer man upp i fart som stålmannen skulle bli impad av. Annars är Underground att rekomendera på kvällarna, vi hade fet livemusik varje kväll, men kan tänka att det röjer bra även om bandet har lagt sig...ta med dig en fransk ordbok, för fransoserna skiter fullständigt i om du är grym på eng...

Bez
2004-10-14
Pistsystemet i Val Thorens är stort, så här kommer några tips om bra pister:
*Nedfarterna från Cime Caron är långa, hyfsat branta och bra. Kan vara lång kö till kabinen upp. Tar man gondolliften Caron till kabinen så kommer man förbi en stor del av kön.
*Tétras ner till Plan de l'eau liften är en skön, omväxlande och kurvig pist där det är glest mellan skidåkarna. Här är roligt att köra med hög fart i stora svängar.
*Överhuvudtaget är pisterna vid Boismint och Plan de l'eau liftarna bra och här oftast är lite färre människor än i andra delar av systemet.

gurragee
2004-07-14
+
Helt fantastiskt underbar skidåkning!! Om det snöar finns det massor av sköna offpistrepor och systemet är så stort så att man alltid kan hitta orörda backar.
Grym afterski (Tango)

-
Lite halvkass uteliv om man inte åker med Nort Lander... Ett tips om man inte åker med nortlander är att gå till Malaysia första dagen och ljuga till sig ett armband. Då blir utelivet mycket bättre=)

fjolltraskfitta
2004-03-18
tja var i v-t v. 8 nu i år. schysst åkning. åker man i pisten håller sig manchestern till ca 11. är det sol - så är det rejäl å varm sol. inte särskilt mkt väntan i liftköer.
vill man köra på en östermalmsrepa drar man till tango.....dom flesta finns samlade där.( personligen - nej det är bra som det är..)

det är jävligt nice å va där.

DaPrime
2004-03-11
Åkningen här är helt sjukt grym. Det finns mängder med lättillgänglig offpist-åkning och när jag var där hade det ändå inte snöat rejält på ett par veckor. Ändå gick det att hitta ganska mycket orörd snö redanför Caron-liften. Med alla byarna ihop är detta ett väldigt stort område som erbjuder i stort sett all sorts åkning. En enda liten vecka var på tok för lite tid för att utforska området. Jag ska lätt försöka åka hit igen! Eftersom byn är byggd mitt mellan alla topparna och i och med det "mitt i backen" kan man lätt komma överallt, och allt boende är nära en pist och/eller lift.

Byn är inte alls så ful som många säger att den är, trots att det finns vissa hus som skrymmer en smula.

Ett annat plus är att det inte var en liftkö så långt ögat kunde nå, aldrig!!

Åk hit!

AnnaStrandbacke
2004-02-26
vand!!..ak inte dit. Eller jo gor det om du uppskattar foljande: (utan inbordes ordning)

1. Flatljus
2. Poliser som snor din bil.
3. Ar fortjust i enorma hotellkomplex.
4. Uppskattar parkeringshus.
5. Gillar att aka lift.
6. Har tuffa skidklader att vara cool i pa Tango.
7. Gillar att satta upp en flagga over balkongen
8. Ogillar det har med brantakning.

En dag rackte, aldrig mer.Snon var ifs ganska fin. Men det ar det pa andra stallen ocksa som e mindre otrevliga.

nicke82
2004-01-27
Har varit i val thorens 5 gånger o tycker bara bättre om stället för varje gång. Här finns allt man behöver, breda o långa blå, röda o svarta pister som man kan bränna i, all sorts offpist, bra jibbparker. Som om detta inte skulle vara nog så e de bra drag på kvällar o nätter oxå. Tango e en klassiker som måste upplevas, o då menar jag inte bara att komma dit på afterskin utan att även bo där.....personalen är alltid lika snäll o vänlig. maten är dessutom kanon god. Måste bara få ge en kort eloge till Kasper O Co som jobbade på Tango förra vintern, ni gjorde verkligen min o mina vänners vistelse minnesvärd! Tack än en gång

JensK
2004-01-07 (Ändrad: 2006-11-17)
v7 2003