Recensioner om Gressoney

Skidorter i Italien
Vad tycker du om Gressoney?
Boss
Boss (Gäst)
2005-05-08
Åkte ned vecka 9 2005 för att pröva på den omtalade off pist åkningen. Blev lite av en besvikelse pga av snötillgången, men den var ju varierande i alperna den här säsongen. Bra skötta pister, inga köer, perfekt för carvingentusiaster. Det gick att hitta några repor från Punta Indren. Mest blå-röd skidåkning.
Bodde längst upp i dalen i Staffel och det var tur man hade bil, för den byn dog kl 5.
Fördelen att bo i mitten dalen är att man tar sig snabbt över både till Champoluc och Alagna.
Fanns många trevliga ställen för lunch i backarna och hittade ett par genuina italienska resauranger.
Prisnivån var allmänt lägre än de på de flesta andra orter i alperna.
Systemet passar bra för medelgoda åkare och har potential för off pist med rätt snötilllgång.

Skidbruden
2005-02-10 (Ändrad: 2007-04-09)
Har nu varit i alperna för första gången och då bodde jag i Champoluc, men åkte även skidor i Gressoney och Alagna.

Backarna i alperna är helt underbara jämfört med här i Sverige. Det är långa backar, smala backar och naturligt snirkliga. Det är en utmaning att ta sig nedför dessa pister.
Här värker benen efter flera mils skidåkning dag efter dag. Det är underbart helt enkelt.

Dessa tre dalar är inte så värst exploaterade ännu, utan de har kvar sin charm och det är inte trångt i backarna. Den längsta liftkön jag var i under tiden var ca 3 minuter lång.

Helt kanon ställe!

Bronkenstein
2004-12-08
Gressoney i Aostadalen är vekligen värt ett besök!! Samma liftkort tar dig även till Alagna med massor av fin offpiståkning. Jag var där i april 04. Då var det skrämmande lite folk i backarna!!! vet inte om det var en tillfällighet eller inte, men snön och åkningen var fantastisk!!! Jag och mina fyra vänner var i stort sett ensamma i liften ett par ggr. Verkar inte vara någon partyby direkt, om man är ute efter det.... Åkningen däremot är som sagt absolut värt ett besök!!!!

mankan
2004-06-22
Jag och två kompisar var där i januari månad 2004 vilket visade sig vara ett himla bra val! Mycket snö och ganska så stadigt väder, med vissa undantag! Ska man åka till Monterosa så ska man helt klart åka till Gressony då får man till gång till alla tre dalarna på ett änkelt sätt för det tar nämligen ett bra tag att ata sig från champoluq till Alagna dit alla vill då det har kommit snö! Just Gressony dalen bjuder på en väldigt lätt åtkomlig offpist det är väldigt sällan man behöver ta av sig skidorna för att haika. Åkningen här består mestadels av gles skogsskidåkning. Hit åker man bara om man ska åka skidor och inget annat. resturanger finns det ett få tal av och pubbarna är väldigt lätt räknade. Medelåldern i byn är väldigt hög!!
Många skaninavier värkar välja den här byn att säsonga i vi träffade nog på ett 20 tal nästan.
Men vad gör det då åkningen är som den är... Åk hit!!!

Buitony
2004-03-01
Gressoney är absolut ett ställe som är värt ett besök. Från Gressoneydalen åker man snabbt över till både Champoluc med sina sköna pister samt Alagna med sin högalpina offpist. Jag skulle absolut vilja påstå att det finns tillgänglig skog att åka i. T.ex skogen vid Punta Jolanda liften som är perfekt när det är storm uppe ovanför trädgränsen eller när snön vräker ner. Skogen är riktigt grym med droppbara klippor och lagom gles lärkskog. Rekommenderas starkt. Som någon redan har nämmt så bör man absolut köpa offpistboken Polvere Rosa som beskriver de vanligaste offpiståken i Alagna, Gressoney och Champoluc. Grymt bra bok. Boendet fixar man lätt genom någon av de två agenziorna som finns i Gressoney La Trinitè (Tel. +39 0125 366303 samt +39 0125 366259), akta er dock för att skaffa boende uppe i Stafal där möjligheterna till kvällsaktiviteter är lika med noll/zero/nada. Annars är det bara att börja planera skidsemestern i Gressoney :-)

Leder
2003-02-21 (Ändrad: 2007-11-13)
Efter en lång och krokig resa når man byn Gressoney St jean, lite längre upp i dalen ligger Gressoney la trinite och längst upp Stafal. Från St jean är det ca 15 minuters bilresa till Stafal där två liftar tar dig direkt upp till dryga 2800möh. Från toppen av stafal kan du följa ett flertal offpistturer ner mot Alagna samt Gressoney. Pisterna är få men lagom röda och mycket välpistade. Bättre pister hittar man i Champoluc eller vid lifetn, Punta Jolanda, i Grassoney. Det som är bra med Gressoney/Alagna är att det finns stora möjligheter till BRA offpist, allt ifrån lite lättare smöråk till rediga brantåk! Ett lössnödump och du har en hel vecka på dig att försöka åka upp den för det är nästan bara DU som behöver slita i djupsnön, iaf en bit utanför pisten. Italienarna är mer för piståkning samt solning. Liftköerna är obefintliga utom på vissa helger då resenärer från Milano samt Turin svärmar i byn. Det som talat emot Gressoney är just bristen på folk, inte i backen utan på efterföljande lokal, du hittar inte något som helst uteliv... lite resurananger och pubar men inget mer. Åk dit för att åka skidor och du kommer bli nöjd! Ps köp boken Pulver Rossa om du ska åka offpist, finns mängder med fina åk beskrivna Ds

2002-11-18
jävligt schysst ställe! mysig italiensk by......är du ute efter att festa så åker du inte hit! men är du ute efter bra åkning och att ha backen nästan för dig själv efter kl 14:30....så ska du garanterat åka hit!

Johan Björkman
Johan Björkman (Gäst)
2001-02-19
+ Offpistmöjligheterna vid snötillgång
+ Lite folk
+ Mysigheten, folket(kunde dessutom en heldel Engelska) samt byggnaderna
+ Bra pister, bra preparerat
- Ingen möjlighet till party om man skulle vilja någon kväll
- Mycket transport mellan de olika bra pisterna
- Dålig snö = bara pister, mycket offpist helt i onödan
- Ingen tillgänglig skog, som skulle möjliggöra längre hållbarhet när snön väntar på sig
Sammanfattning: Ett ställe man åker till om man vill ha det gemytligt och lugnt eller när det har snöat mycket då offpisten är kanooooon.

Anders Uhlin
Anders Uhlin (Gäst)
2000-11-18
En mycket liten by som ligger i Aosta dalen. Helt sjuk offpist åkning när det väl har snöat. Från skidsystemet kan man också åka över till Alagna. Fördelen är att man är långt före folket från Alagna upp på berget..... Under veckorna är det folktomt i backarna men under helgen anländer det alltid en drös odrägligt förmögna italiernare. Väldigt få som besöker aosta dalen är där för att åka offpis, detta innebär att du kan åka offpist i veckor efter ett snöfall. Om man blir kompis med en Bergfurer (offpistgudie) kan man få oväderliga tipps om grym åkning.

Nikola
Nikola (Gäst)
2004-10-06
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag är en gressoney lokal !!! Förra vintern träffade jag en jävla svenska i gressoney. Nu är jag en snus-fitta lover. Om du vill veta allt om Gressoney skicka mig ett mail. Jag kan ge dig nya detaljer om nya liftar, nya möjligheter om freeride och den årliga tävlingen "MONTEROSA SKYRIDER".