Jäckvik

Skidorter i Sverige
Högt upp i norra Sverige, inte alltför långt från Arjeplog, hittar du Jäckvik och dess lilla skidanläggning. Du har tre nedfarter att välja mellan. Liften tar dig upp till 845 meters höjd. Detta är landets längsta släplift med en längd på imponerande 1 927 m. Trots det väldigt begränsade antalet backar är det en populär och uppskattad skidanläggning. Här finns även goda möjligheter att slipa på sina hopp och tricks vid anläggningens snöpark, ett område med både big jump och halfpipe.

När du väl har nått toppen av berget måste du inte välja en av de tre nedfarterna, det finns även bra möjligheter till offpist. Du kommer snabbt att märka att Jäckvik, trots att det är litet, sjuder av potential. Det ska bli spännande att se hur denna lilla skidanläggning utvecklas i framtiden. Som det ser ut nu är det ett utmärkt ställe att besöka för en eller två dagars skidåkning.

Snöprognos

 • Lördag

  0 cm
  Halvklart
  -2°
  5 m/s
 • Söndag

  2,1 cm snö
  Halvklart

  4 m/s
 • Måndag

  0,7 cm snö
  Molnigt

  3 m/s
Vad tycker du om Jäckvik?
5
4
3
2
1
johan
johan (Gäst)
2008-03-01
vi har stuga i jäkkvik och åker självklart mycket i jäkkviksbacken. Backarna är toppen, två huvudbakar och ett par slingriga skogsvägar på sidan som är ganska härliga, det är långa backar och härlig snö. Däremot är liften inge vidare, skulle varit en sittlift ist. sen tycker jag att dom skulle bygga ut med fler backar, det finns plats, stor plats! men det är härligt där ändå ;)

Rautio
2006-04-05
Jäckvik är ett roligt ställe att tillbringa en helg i. Liften är lång fast ganska sölig de borde bygga en sittlift ist. När man kommer högst upp kan man snedda ut mot vänster och få lite offpist åkning. Förra året då jag var där hade de 2 små bigjumps och 4 st rails. Skööna rails dessutom!.

Har varit där 2 ggr ska dit igen om en dryg månad.

Skönt ställe helt enkelt!

Loopie
2005-10-11
Sveriges längsta släplift.

Otroligt härlig backe, lång och fin.
En riktig underdog, anläggningen är ett skämt, men skidåkningen håller toppklass.

Liftsystemet (bestående av en enda lift som man inte blir nöjd när den stannar) hade med fördel kunnat dras till de ännu högre topparna baki.

-få backar (är det inte bara en, som svänger?)
-dålig lift
-ingen anläggning att tala om

+otroliga möjligheter
+härlig skidåkning

Mest populära foto

Åkare: Hampus Holm Foto: Lisa Holm

Pistkarta

Pistkarta Jäckvik

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Jäckvik

Hemavan Tärnaby Airport
Körtid: 3 timmar, 49 minuter (296 km)
Avstånd: 106 km

Hemmabacke