Ammarnäs skidcenter

Skidorter i Sverige
Högt upp i norra Sverige hittar du en liten stad med en liten familjeägd camping. På denna camping hittar du en väl omhändertagen skidbacke med två liftar och flera nedfarter. Här finns även en nedfart som varje år anpassas för snowboardåkare som vill ha möjlighet att hoppa i backar. Själva backarna varierar varje år men det lilla skidcentret gör sitt bästa för att kunna skapa hopp som passar alla svårighetsgrader.

Söker du en liten men härlig och genuin skidupplevelse i norra Sverige är detta ett utmärkt alternativ. Du hittar sällan långa köer vid liftarna här. Även om skogen är ganska tät finns det möjlighet till bra offpist också. Som högst kommer du till 728 meters höjd och den längsta nedfarten hamnar på 1 350 meter, med en fallhöjd på 308 meter. När du har åkt klart och spänner loss skidorna kan du alltid besöka Dalstugan för lite snabbt käk och goda drinkar.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol

  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Lätt molnighet

  2 m/s
Vad tycker du om Ammarnäs skidcenter?
5
4
3
2
1
the mään
the mään (Gäst)
2009-02-11
parken är väl inget att skryta med direkt, den varierar väldigt mycket från år till år, vissa år är den jättebra, men på nybörjarnivå (väldigt små hopp). finns en del offpiståkning men det är väldigt mycket skog. har väldigt fina backar i övrigt.

henke
henke (Gäst)
2007-05-31
Var ett tag sen jag var där. Men vad jag kan komma på var det super sköna backar för dem som inte hoppar för mycket! Lite dåligt med hopp. Men super bra backe! Jag rekommenderar det stort. Även skoterföret där är superb. Nära och bra till ejvis från backen!

(Gäst)
2007-05-31
I vanliga fall är det riktigt sköna parker men i år var den väll sådär , kom nyss hem därifrån och det hade ju snöa rejält så det blev mest skogsåkning. Men i vanliga fall är parken skit skojj!

P1ff
2007-05-30
Ammarnäs är ett fint ställe. Det är bra big-jump för stora och små!!.
vi ska dit upp till påsken och låna en stuga och det blir roligt förhoppningsvis. Mitt betyg får en 5:a för att dom har så bra big-jumps och sånt

Mest populära foto

Åkare: Foto: Krille Gustafsson

Pistkarta

Pistkarta Ammarnäs skidcenter

Närliggande skidorter

Hemmabacke