Nalovardo

Skidorter i Sverige
Drygt en mil norr om Sorsele i mellersta Lappland, inkilat mellan Laisälvens och Vindelälvens dalgångar, hittar man Nalovardo eller “Nalo” i all sin fjällprakt. Lågfjället, en gång skapat av urberg, omges av myrmarker och gammal granurskog — allt som allt ett 4900 hektar stort naturreservat.

Den högsta toppen (762 m.ö.h.) sträcker sig över trädgränsen, och en klar dag ser man “sju kyrksocknar” (enligt egen utsago) och över till Norge. Eftersom skidanläggningen ligger på fjällets sydsluttning, kommer den till sin absoluta rätt under vårvintern.

Närheten till både fjällvärlden och kusten gör Nalo till en prima kandidat för helgskidåkning. I början 60-talet byggdes toppstugan och -66 uppfördes den första liften. Med en fallhöjd på 314 meter, en längsta pisten på 2,100 meter och 14 nedfarter är anläggningen poppis bland fartåkare. När snöläget tillåter finns det också något att bita i för offpiståkaren. De allra små har egen backe och lift.

Snöprognos

 • Söndag

  0 cm
  Sol

  2 m/s
 • Måndag

  0 cm
  Sol

  3 m/s
 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart

  5 m/s
Vad tycker du om Nalovardo?
5
4
3
2
1
Egil Röckner
Egil Röckner (Gäst)
2021-01-29
Bästa backarna och anläggning. Så så många fina minnen härifrån från underbara dagar i pisterna och utanför pisterna. 👍👍

Emma
Emma (Gäst)
2021-01-08
Överraskande fina backar! Det blev ett grymt jullov på Nalovardo!

Krille
Krille (Gäst)
2020-01-02
Korta liftköer, fint preppade backar, bra skogsåkning för ungarna och en hamburgerrestaurang i dalen vad mer att önska för en barnfamilj 😃

minin
2008-02-14
Få nedfarter men de är väldigt bra preparerade. Eftersom det oftast är tomt i backarna så kan man åka på manchester hela dagen och slipper dessutom snowboard-pucklarna.

Henke
Henke (Gäst)
2007-05-30
Kom dit lördag med familjen och kom hem fredag. Jag rekommenderar backen stort! Men en vecka där var lite drygt. Efter klockan fyra var det öde där så man fick vara i stugan och längta till klockan 10 nästa dag. Hoppen var dugliga men inte något jag rekommenderar (inget gap och plan landning).

Men backarna var bra och det var inte mycket folk så man slapp köerna. Det gick även en lift upp till fjälltoppen där det blåste konstant. Det var som hemavans kungslift i miniatyr.

Det fanns även vindskydd i nästan varje backe där man kunde sitta och käka och njuta av den härliga utsikten. Men för mig skulle 1 helg räcka det vart lite trist efter en veckas åkning.

Local rider
Local rider (Gäst)
2006-08-30
Inte det mest perfekta stället men det går att åka där. Nalovardo har det mesta, Brant, Flackt, Bra puderåkning vissa år, sköna drops på allt från 1 cm till 3 meter om man beger sig på offpist områden. Lite taskiga hopp är väl det enda dåliga. Bra familjebackar också..

Shirk
2005-11-08
Det var ett tag sen, men som jag minns det så var det helt ok för att vara mitt i mörkaste inlandet. Lite Svartlien(Pistvakt)-känsla med bara 3 "dragbanor" osv.
Skulle nog fungera som en kul avstickare på väg till Tärna..

emma_gunnebrink
2003-06-03
dem hr fina backar...härlig störtlopps backe som det går fort i...=)brukar åka dit och träna...det är brukar inte vara så jätte mycket folk så man behöver inte köa så mycket...=)

2003-03-31
Var där förra helgen lite slaskigt men men. Jag saknar några bra hopp men mycket skön åkning på fjället.

Henko
Henko (Gäst)
2000-02-25
Ganska trevlig anläggning. Dock för få knepiga nedfarter som man kan nå med liften finns dock härlig puderåkning om man frågar de lokala åkarna. Stundtals mycket trevlig skogs-åkning. Hygget är en av favoriterna

Visa fler recensioner (11)

Mest populära foto

Åkare: Jonas Björk Foto: Johannes nygren

Öppet / Stängt

Nalovardo är stängt för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta pistemap

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer