La Rosiere

Skidorter i Frankrike
En relativ fransk doldis, med utsikt över Mont Blanc, som tillhör skidområdet Espace San Bernardo, belägen i bergskedjan La Tarentaise på gränsen till Italien. Skidsystemet hänger ihop med italienska La Thuile, dit man tar sig via den elva kilometer långa pisten San Bernardo. Som skidåkare blir fördelarna med områdets geografiska placering snart uppenbara. Majoriteten av pisterna ligger nämligen på Tarentaises soldränkta sydsluttning. Men skulle vädret mot förmodan vara dåligt är det ofta fint på La Thuile-sidan, som är känt för sin ypperliga snökvalitet. Av de 152 kilometerna pist är majoriteten av nedfarterna anpassade för skidåkare på mellannivå, även om det finns tuffare pister i La Thuile. Men offpiståkaren behöver inte förtvivla. I början och slutet på säsongen är det ofta tomt på folk i backarna, vilket gör att offpisten ligger helt orörd. Dessutom finns det heliskiing till orörda toppar, även om åkningen inte är lika brant som i Chamonix.

Snöprognos

 • Måndag

  7,7 cm snö
  Snö
  -7°
  2 m/s
 • Tisdag

  0,3 cm snö
  Sol
  -7°
  2 m/s
 • Onsdag

  0,5 cm snö
  Halvklart
  -7°
  1 m/s
Vad tycker du om La Rosiere?
5
4
3
2
1
Johan_Mansson
2006-05-29
Var i cham och blev trött på feta britter och uppkörd snö och begav oss till La Thulie på ganska veka grunde men fann till vår förvåning att snö som var uppkörd sen veckor tillbaka i Cham låg helt orörd. Stället är inte lika brant som charmonix och är ganska väderkännsligt men offpisten är obegränsad och lättillgänglig. En perfekt dagsutflykt som duger för mer ingående exccusioner än den dagen som vi spenderade där..

Johan

RickePuff
2004-11-03
Minst sagt omodernt liftsystem, men också ett smultronställe. En hel del flacka backar, samt oändliga transportsträckor bl.a. till La Thuile. Men antalet turister är en klar fördel, då backar kan stå tomma även under högsäsong! Oändliga möjligheter till offpist, och du kommer vara hyffsat ensam om att utnyttja den!

Orcius Berthra
Orcius Berthra (Gäst)
2001-09-08
Offpist åkning i frankrike.
Jag hamnade i La Rosiere mer eller mindre av ett misstag. När jag först möte orten insåg jag ganska snart att byn var väldigt liten liftsystemet är ganska omodernt men fullt fungerande. Ett av frankrikes enda kommunala liftsystem, detta system är ihop kopplat med La Thuile i Italien och på så sätt öppnar sig stora möjligheter till offpist. Klart värt att rekommendera. Det kan även nämnas att byn har producerat flera oerhört duktiga skidåkare. Tex en kompis till Kaj Zachrisson bor här på orten och heter Natnaniel Fresnois. Besöker Ni La Rosiere hälsa på Nat's faders skidbutik han kan sätta er i kontakt med bra guider och allt annat bra på denna lila ort. Butiken heter Technicien du sport och fadern heter Philippe Fresnois. Han talar engelska. Nattlivet är oerhört kompakt och intensivt byborna deltar aktivt. Besöker Ni byn Hälsa på i Technicien du sport och hälsa till Philippe från Adam och säg att pjäxorna passa.

Adam

Mest populära foto

Åkare: Fredrik Andersson Foto: Fredrik Schenholm

Pistkarta

Pistkarta La Rosiere

Närliggande skidorter