Courmayeur

Skidorter i Italien
Vid foten av Mont blanc ligger den gamla och pittoreska byn Courmayeur. Här bor ca 3000 invånare som samtliga hungrar efter adrenalin. Med obegränsad offpistskidåkning, bra restauranger och ett nattliv utöver det vanliga är Courmayeur ett vanligt tillhåll för de svenskar som vill få allt.

Det bör sägas omgående att Courmayeur har ett annat ”klimat” än den franska sidan om Mont Blanc. Snön är kanske inte alltid så god som på den franska sidan men i utbyte garanteras du mer sol än om du skulle befinna dig i Chamonix. Utöver skidåkning är Courmayeur känd för sin klättring som lockar många världsklättrare till bergen. Något som du bör testa på själv om du är i Courmayeur.

Närheten till både flygplatser i Geneve och Turin gör Courmayeur till det perfekta weekend-resemålet om du inte finner tid i kalendern för en hel vecka.

Courmayeur Snöprognos

 • Tisdag
  3,4 mm regn
  Regnbyar
  14°
  1 m/s
 • Onsdag
  0 cm
  Halvklart
  15°
  0 m/s
 • Torsdag
  1,2 mm regn
  Duggregn
  13°
  1 m/s

Fakta om Courmayeur

Nedfarter (Totalt: 24)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:7
Röd Medelnivå:13
Svart Avancerad / expert:4
Längsta nedfart:7000 meter
Total pistlängd:100 km

Liftar
Liftar (totalt):20

Fallhöjd

Högsta punkt: 2624 m.ö.h
Fallhöjd: 1400 meter
Lägsta punkt: 1224 m.ö.h

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Italien
Aosta

Recensioner av Courmayeur

Vad tycker du om Courmayeur?
5
4
3
2
1
Lundmark78
2019-01-05
Andra året vi åker hit och har byn som bas. Nära till andra orter som Pila, Cervinia, Cham gör Courmayer till en perfekt ort. Maten är fantastisk, boendet prisvärt och byn supermysig. Åkningen varierad med fantstisk offpist både på Courmayer-sidan samt vid Hellbronner, guide rekommenderas! Varma källor finns 20 minuter bort vid Pre-Didier.

2010-03-23
De som e som coolt med Courmayeur e att dom har kvar dom 2 gamla kabinbanan.
Bra pistat ere också och braa vanliga backar , jag tycker inget "negativft alls om den här skidorten.

Ifrån Courmayeur sp ser man ju syd-sidan på Mount Blanc, om man kollar åt vänster så går det en lång rund sträcka som leder till mt blanc. Om man åker där kommer man till ett bra ställer att ta sig upp på fjället. Om nåt år så ska ´vi åka den där rundan och klättra upp På MOUT BLANC.

vegardk
2008-07-28
Var här v. 9 2008.

+ mysig by, orten känns väldigt oexploaterad
+ mycket god mat/dryck
+ lite folk, både i och utanför pisterna
+ Nära till andra skidsystem, t ex ingår två dagar i La Thuile i ett 6-dagars liftkort

- ett litet pistsystem, ger alltför lite variation!
- Från toppliften (Cresta d'Arp) måste man ha guide med sig om inte man är lokalkänd, pga glaciert terräng.
- Liftkapaciteten upp till näst-högste punkt (Cresta Youla) var kass! Långa köer ständigt här!
- mycket bussåkande för att ta sig till de andra orterna som ingår i liftkortet (La Thuile, Chamonix, Cervinia)

Nästa gång satsar jag hellre på en ort där man slipper åka buss, där allt hänger i hop. Typ Val Thorens eller liknande. Courmayeur torde vara perfekt för weekend-resor, men knappast en hel vecka.

MagnusB
2005-09-07
Ett väldigt litet system som man tröttnar på om man skulle vara där en vecka. ett stort plus är dock maten, det italienska köket går inte att klaga på. Baackarna är inte heller så väldigt skrämmande och man tröttnar snart då det inte spelar någon roll vad backen heter. En bra sak är att det är relativt nära till andra system.

Kalle
Kalle (Gäst)
2005-04-07
Besökte Courmayeur vecka 6. Byn är grymt mysig med äldre bebyggelse och gränder. Byn är lite tydligen lite av ett jet set ställe för rika milanobor varför pälsarna duggar tätt. Skidåkningen är bra med generellt branta backar. Skidsystemet är dock inte större än Hemsedal så att åka en hel vecka där är uteslutet. Vi var ett par dar i La Thuille som är ett större system med backar i alla svårighetsgrader över flera toppar vilket gör att man altid kan hitta bra väder. La Thuille hänger ihop med La Rosiere på franska sidan. Skidbussarna är går dock inte så ofta. Strax utanför byn finns små karbinliftar upp till 3500möh. Härifrån går inga pister men det är ganska lätt att hitta ner. 2000 fallmeter offpiståkt och dessutom lättillgängligt, kanon. Afterski och nattliv är inte som i Österrike men stämmningen är riktigt skön.

Bronkenstein
2004-12-08
Var i Courmayeur en dag i mars 04. Gjorde en liten utflykt från min säsongarlya i Chamonix, på andra sidan Mont Blanc-tunneln. Courmayeur är en trevlig liten skidort som har en hel del kul åkning att erbjuda! Jag hann dock ta mig igenom alla skidsystemets backar på en dag, och då kan jag tänka mig att det finns viss risk för att bli uttråkad om man är där lite för länge.... En kul och lite annorlunda upplevelse var att ta den sista kabinliften upp till toppen där jag och min kompis först blev utfrågade om vil skulle åka offpist? ja.... sa vi. Sedan startade han liften där vi var helt ensamma. Viss skillnad mot Chamonix där man sällan står i en kabinlift utan att vara fastklämd mot en vägg eller fönsterruta... När vi väl kommit upp till toppen möttes vi av en väldigt glad italienare som på väldigt tveksam engelska förklarade sin imponering över mina telemarksskidor... han hade själv åkt telis tidigare, men fått problem med knäna. Hur som helst skulle vi skriva namn och telefonnummer innan vi fick ge oss ut i snön "security reasons".... ovanför våra namn var det fyra namn på listan för dagens datum (och då var klockan ca.15.00). hmmm när vi kom ut såg vi en i stort sett helt orörd dalgång bort från skidsystemet. Problemet om man väljer att åka ner där är att man inte kommer tillbaka till byn utan en bra bit längre söderut och måste fixa lift på något sett.... Efter en stund kom den glade liftkillen ut och sa att han skulle stänga liften för dagen och åka hem, men att han kontaktat peronalen där nere så de visste att vi skulle åka ner. Vi valde att åka ner tillbaka mot liftsystemet för att ta oss tillbaka till bilen. Kändes surt att lämna den fina dalen bakom oss, men men... Åket ner under liften är hyffsat brant och ganska stenigt. Snön var dessutom rätt hård... inget toppenåk, men en kul erfarenhet.... Eftersom våra franska "Carte neige" inte gällde i Italien fick man ju ta det lite försiktigt....

happyroy
2004-01-20
har varit där mellan 10 och 17 jan 2004. vädret var bra dvs regn i byn som blev snö i backarna (mycket snö) systemet var dock liten räcker för två dagars åkning. man kan åka till La Thuile bussen går på lift kortet. det finns en del restauranger i backarna och i byn poppys bar american bar är de mer stammis ställen för oss.


allt som allt:
+gott om snö
+lugn och inga köer

-litet system
-topliften stängd

Leder
2003-10-24
Om det blir för mycket med att finnas till i Campox vilket det lätt kan bli är det inte lång flyktväg till Courmayeur. Åkningen i pist är betydligt bättre än i Champox då utbudet är större och underlaget bättre. Det finns ett par redigt fina outpiståk från toppen, de ska inte glömasbort!

Johhhhan
2003-09-04
Åkte till Italien medans jag var i Chamonix och blev inte så impad av kårmajör.
Litet system och tråkiga pister. Däremot så åks det inte så mycket offpist där så det var orört i stort sett överallt. Hade hört att toppliften aldrig var öppen ocg det var den inte när vi var där heller..förrän på slutet av dan då dimman kom..då öppnade domden men pga dimman så blev det inga längre utflykter utan bara rätt ner för cresta d'arp på framsidan...kan vara bra att åka ner på baksidan tror jag..

- litet system, tråkiga pister
+ puder, gratis buffe på roma om man köper en bira

Fyrken
2003-02-21
Liten trevlig ort att tillbringa en dag i under sin vistelse i Chamonix. Inget puder när jag var där men mycket väl pistat för den som vill carva!!
Glöm inte att ta en pizza vid platån där de flesta pister mynnar ner!

Visa fler recensioner (12)

Mest populära foto

Åkare: Niklas Taube Foto: Pics by pewe

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Courmayeur

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Courmayeur

Genève Aéroport
Körtid: 1 timme, 31 minuter (121 km)
Avstånd: 83 km
Torino Airport
Körtid: 1 timme, 38 minuter (151 km)
Avstånd: 85 km
Chambery Airport
Körtid: 1 timme, 49 minuter (162 km)
Avstånd: 86 km
Milano-Malpensa Airport
Körtid: 2 timmar, 24 minuter (213 km)
Avstånd: 137 km
Lyon–Saint Exupéry Airport
Körtid: 2 timmar, 28 minuter (239 km)
Avstånd: 146 km
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 2 timmar, 33 minuter (242 km)
Avstånd: 136 km
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer