Stelvio Pass (Passo dello Stelvio)

Skidorter i Italien

Snöprognos

 • Söndag

  3,5 cm snö
  Snö
  -4°
  2 m/s
 • Måndag

  2,4 cm snö
  Lätt molnighet
  -6°
  2 m/s
 • Tisdag

  5,9 cm snö
  Snöfall / Sol
  -7°
  2 m/s
Vad tycker du om Stelvio Pass (Passo dello Stelvio)?
5
4
3
2
1
PO_ljung
2005-07-20
Efter resultatlöst, envist informationssökande om denna sommarskidort gav jag upp och åkte dit istället. Det finns ingen bra hemsida. Låt er dock inte luras för här har storheter som Gustav Töhni, Tomba, Deborah Compagnoni, Marc Giardelli tränat under sommaren. Än idag lägger många landslag sin sommarträning här. Passo Stelvio har en mytstämpel på sig. Passo Stelvio är sci estate. (Sommarskidåkning.)

50 tornanti senare står man på 2750m och omges av en fantastiskt utsikt, man tar kabinen upp till glaciären som ligger på 3150meters höjd. Där uppe är det släpliftar som gäller. Man kan säga att det finns 8 liftar, 14 backar, en park som är pistade och de flesta gränsar mellan blå-röda backar. Sent på säsongen (Juli) är det bara topp-pisterna som är åkbara. (Det är som på många andra glaciären inga markerade pister som ligger är brantare än så pga ökad risk för glaciär sprickor)

Hit skall du inte åka och räkna med bra och omväxlande skidåkning i en vecka, hit skall du åka för en annorlunda upplevelse i två till tre dagar som ett avbrott på din sommarsemster som ett avbrott från klättring i Dolomiterna, forsränning i Val di Sole, sol och bad i Lagi Di Garda etc. Eller om du vill träna ibland dagens och morgondagens käppåkarstjärnor. Åk hit om du som jag vill bort från hettan i dalen och bara måste åka skidor mitt i sommaren. Skidor finns att hyra så krångla inte med att släpa på skidorna.

Det är svårt att sätta betyg på sommarskidort den borde jämnföras endast med andra sommarskidorter men det blir 3/5 på skidåkningen. Dock vill jag sätta 5/5 för upplevelsen och naturen.

Mest populära foto

Åkare: Robin Engström Foto: Martin Frosteby

Pistkarta

Pistkarta Stelvio Pass (Passo dello Stelvio)

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Stelvio Pass (Passo dello Stelvio)

Innsbruck Airport
Körtid: 2 timmar, 31 minuter (170 km)
Avstånd: 106 km
Flughafen Innsbruck
Körtid: 3 timmar, 54 minuter (235 km)
Avstånd: 106 km
Milan Bergamo Airport
Körtid: 4 timmar, 13 minuter (333 km)
Avstånd: 112 km
Milan Linate Airport
Körtid: 4 timmar, 36 minuter (375 km)
Avstånd: 150 km

Hemmabacke