Santa Caterina Valfurva

Skidorter i Italien
Santa Caterina Valfurva tillhör Bormio.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Fredag

  0 cm
  Halvklart

  0 m/s
Vad tycker du om Santa Caterina Valfurva?
5
4
3
2
1
hammarling
2016-02-12
Santa Caterina Valfurva är den näst största av Bormios skidsystem och ligger ca 30 minuters färd från Bromio. Då recension saknas skriver jag mina erfarenheter av två skiddagar här. När jag var här under vecka 4 så var det soligt men snöfattigt.

Systemet har en ägglift som via en mellanstation tar en upp till 2725 m. Det finns också ytterligare en sittlift upp från orten. Den övre delen består av en nordlig sida där störtloppsbacken som användes vid World Cup 2016 ligger. En av de längre pisterna under tävlingssäsongen. En riktigt bra pist och enda svarta pisten. Smal i början för att sedan bli något bredare. Den sydliga sidan utgörs av en stor vacker och orörd vidd med några pister i mellan. Här finns möjlighet till offpiståkning. Här finns den kända restaurangen Sunny Vally som med sin storled dominerar restauranglivet i systemet. En vacker byggnad i amerikansk cabinstyle med god mat. Med på alla reklambilder från orten. Åkte enbart skidor och har därför ingen insikt om orten.

Sammanfattningsvis ett system med lätt till medelsvår skidåkning. Ganska litet system som lämpar sig för några dagars vistelse. Ett stort plus är vidderna som ger en vildmarkskänsla. Gästerna är oftast italienare. Många besöker orten under dagen kommandes från Bormio. Av Börje Hammarling

Skidresor

 • Go West
 • Sunweb Sunweb har skidresor till Italien från bara 2789 kr. Boende och liftkort ingår alltid i våra skidresor.
  Boka hos Sunweb

Pistkarta

Pistkarta Santa Caterina Valfurva

Hemmabacke