Säfsen recensioner (Sida 4)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Säfsen?
Johan Andersson
Johan Andersson (Gäst)
2001-02-16
Jag vill varna för backen killer instinkt. Ja, den är ju rent av livsfarlig. Ja just det. Den backen är ganska svår att hitta, den ligger till höger uppifrån. sen åker man in backom en parkbänk och där börjar äventyret.
Backen är ungefär en halv meter i bred och på sidorna är det sly som är tätare än gore tex. Det GÅR inte att bromsa eller stanna om man inte ramlar med flit och bryter minst tre ben.
Backen ser ungefär ut som ett U i genomskärning och den är ganska brant. I slutet av backen som är ungefär 100 meter lång så kommer ett drop och sen ett halv stort hopp så att det blir en kraft på 6G så att man hoppar och landar på huvet ofrivilligt. Men annars är det bra.

johan Andersson
johan Andersson (Gäst)
2001-02-09
Vet inte personalen om att pistmaskinen redan har uppfunnits. Jippy nu behöver vi inte vänta längre på PISTADE BACKAR. He HE He He.

Felix Båvendal
Felix Båvendal (Gäst)
2000-12-12
Säfsen med andra ord sveriges i särklass sämsta skidort efter flottsbro. Jag har nog aldrig haft så tråkigt i en skidbacke. säfsen har små branta partier i början men sen blir det ungefär 1/2Km transportsträcka till liften och när man kommit till stolsliften är den inte snabbare än knappliften bredvid. Om ni vill åka skidor så åk INTE hit möjligt vis om du vill kasta snöboll för det här var ingen skidort jag blev imponerad av betyget är solklart.

Taz
Taz (Gäst)
2000-10-10
Åkglädjen är kort då backen planar ut sig efter halva färden. För oss snowboardåkare är det ett h*lvete redan efter 3 åkdar då man får kramp i vadmusklerna. Bra pistat, knappt nån is. Lagom med folk, man behöver inte trängas eller stressa.
Stugorna håller bra standard, fast bristen på ungdomar gör Säfsen till ett trist ställe om man letar efter mer än bara åkning. Inget speciellt ställe för snowboardare förutom 1 bigjump.

Mr Ski
Mr Ski (Gäst)
2000-01-29
Säfsen rular ju inte fetast direkt, även om det i början på de svarta backarna är helt ok lutning, det är halv kilometern av vågrätt åkning i slutet på backarna som drar ned betyget. Har man bra glid kan man gott åka hitt, annars kan det kvitta.

Oskar Nelzén
Oskar Nelzén (Gäst)
1999-04-18
Mkt. bra med lite folk, lite danskar och välskött. En av dalarnas bästa branter efter väggen och chocken.