Säfsen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Säfsen?
5
4
3
2
1
Linnéa
Linnéa (Gäst)
2021-02-23
Här lärde jag mig att åka skidor! Lärarna är duktiga och engagerade. Vi bodde i vargspåret där det bara var att staka sig ut för att komma till backen. Om du inte bor där måste du tyvärr ta bilen in till berget. Backarna är breda och bra för nybörjare men blir tråkiga den dagen du blir medelmåttig på att åka. Säfsen ligger nära västsverige vilket gör det värt för en dagstur om du gillar att åka. Är du inte en nybörjare blir det inte lika kul att åka i flera dagar eftersom majoriteten av backarna är gröna/blåa. Överlag en bra skidanläggning för dagsturer och nybörjare!

Anton
Anton (Gäst)
2020-03-09
Perfekt för barnfamiljen.
Entusiastiska och duktiga skidskolelärare.

Har bara upplevt smidiga bokningar och betalningar, samt trevlig personal.

Casperio
Casperio (Gäst)
2019-03-06
Jag tyckte att dem hade många härliga backar som hela familjen kunde åka tillsammans och det var skönt att man kunde växla mellan sittlyft och ankarlyften när man skulle åka upp till toppen på berget. Helt enkelt det var en av dem bästa resorna jag varit med om ⛷


Marcus Landqvist
Marcus Landqvist (Gäst)
2019-02-14
Väldigt bra skidort för barnfamiljer med yngre barn som ska lära sig åka skidor. Säfsen inclusive är perfekt kombo för oss som vill slappna av på semestern. Allt ingår!

Anonymous
Anonymous (Gäst)
2019-02-12
Allt var dåligt personalen är snurrig
Bodde i en stuga där all redskap var smutsig, diskmaskinen funka ej, det fanns en konstig lukt i hemmet,

lena
lena (Gäst)
2018-11-09
Vi var där i våras (feb-18). Det mesta flöt på bra även om det fanns småsaker att kanske anmärka på men vi tycker inte att de sakerna är något att bry sig om. Helhetsupplevelsen var toppen. Tyvärr blev det krångel med räkningen, först hade personalen räknat fel, men det löste sig. Vi åkte därifrån. Veckan efter fick vi ett brev med en räkning då de ansåg att vi hade betalat för lite. Vi ringde, fick detta ordnat. Det var det gamla felet som av någon anlening fanns kvar i systemet. Ok tänkte vi, frid och fröjd. Efter någon MÅNAD kom ett brev till med den summan PLUS ett kvitto på att vi inte skulle ha betalat pizzor vi hade beställt en kväll. Saken var att vi betalade i restaurangen när vi hämtade pizzorna! (det var f.ö en cirkus, personalen i restaurangen den kvällen var heeelt snurriga). Vi ringde igen, förklarade hela saken och de gav sig till slut och förstod. Vi hade dessutom bankutdrag på att vi hade betalat alla summor, inklusive pizzorna. Idag (nov-18, dvs över ett HALVÅR senare - kom en räkning igen! Ingen förklaring, det står bara "betalningspåminnelse". Alltså, man blir riktigt arg! Kul att komma hem en fredag och hitta det brevet i brevlådan. Vi ringde givetvis men ingen hade möjlighet att ta detta ärende just då så nu skriver jag här! Det blir aldrig någon mer bokning där för oss.

Magnus Öberg
Magnus Öberg (Gäst)
2018-03-05
Efter 3 dagars boende i skidområdet 2018:
Bra+
Personlig & trevlig personal. Prisvärt. Det går att bo vid skidbacken, modernt och bra. Oslagbar buffé hyttans hotell! (Bil behövs). Backarna helt ok med tanke på förutsättningar. Vacker omgivning med fjällkänsla. Perfekt för nybörjare.
Dåligt -
Allt stänger på kvällen i skidområdet.. dvs ingen närservice eller kvällsöppen restaurang. Den enda stolsliften är otroligt långsam! Parkeringar för boende i backen (skidområdet) räcker inte till alla. Lunchrestaurangen är ganska luggsliten och helt underdimensionerad.

FredrikNilsson
2018-02-26
Efter flytt från Norrlands inland har vi letat efter en ny anläggning att spendera helgerna i och njuta av vintern.
När vi provat både lokala Vedbobacken och Romme bestämde vi oss för att ge Säfsen en chans.
Med två barn på 2 och 6 passade det oss perfekt. Lagom långt för dagstur ändå snösäkert.
Finns en fin barnbacke att värma upp i varpå vi alla kan ta stolsliften upp och åka dom flackare backarna som virvelvinden och långsvängen. Mycket härligt.

Stort plus med den rymliga värmestugan.

Sammanstaget en mycket fin anläggning för en barnfamilj med lagom omväxling och variation för båda barnen.

Thomas F
Thomas F (Gäst)
2018-02-12
Positivt: Fina stugor, inga köer till liftarna, 2 minuter max, överallt trevlig personal.
Negativt: backarna är tyvärr korta och flacka
Slutsats: perfekt för nybörjare och barnfamiljer, korta backar mycket lift träning, att det sedan ligger så långt söderut ger bra restider för de flesta.
Värt pengarna

peter Johansson
peter Johansson (Gäst)
2018-02-01
Perfekt för barnfamiljer, kanon stugor, bra service både på restaurang och receptionen.