Stenkällegården

Skidorter i Sverige

Stenkällegården Snöprognos

 • Torsdag
  0 cm
  Halvklart
  21°
  1 m/s
 • Fredag
  0 cm
  Halvklart
  26°
  2 m/s
 • Lördag
  0 cm
  Halvklart
  26°
  3 m/s

Fakta om Stenkällegården

Nedfarter (Totalt: 3)
Grön Väldigt lätt:1
Blå Lätt:1
Röd Måttligt svårt:1
Svart Svår:0
Kvällsskidåkning:3 st nedfarter
Konstsnö:3 st nedfarter
Längsta nedfart:700 meter
Total pistlängd:2 km

Liftar
Liftar (totalt):3

Fallhöjd
Stenkällegården Fallhöjd
Högsta punkt: 216 m.ö.h
Fallhöjd: 76 meter
Lägsta punkt: 140 m.ö.h

Områden
Barnområden:1
Land: Sverige
Region: Västra Götalands län

Recensioner av Stenkällegården

Vad tycker du om Stenkällegården?
5
4
3
2
1
G
G (Gäst)
2021-01-07
Trevlig liten anläggning, perfekt för dagstur!

Gustaf
Gustaf (Gäst)
2018-02-09
Perfelt för barnfamiljen!

jonmel
2017-12-14
Ett ställe att åka till för att ha kul en dag, två liftar och ha aldrig upplevt att det varit liftköer där. Upplever att pisten är välpreparerad för det mesta och det finns en skiduthyrning på plats med personal som är mycket hjälpsam. Värmestuga finns och det brukar finnas öppen eld som är praktiskt för att grilla en korv eller två.
Det negativa är att fallhöjden är i det minsta laget men fungerar för en dag i backen för att träna sina svängar.

jonathan nilsson
jonathan nilsson (Gäst)
2015-02-19
Vackert beläget ca 2mil från karlsborg. Gott om liftar för att kunna hålla igång den mängden åkare som platsen lockar. Jag upplevde personalen trevlig och hjälpsam. Jag själv finner oftast inte att dem mindre svenska orterna har mer än åkning för nybörjare så jag brukar rikta in mig på att hänga mestadels i parkerna. Bra avstånd mellan railsen, roliga och varierande, hade varut kanon om det lades till en rail som inte var box tex rör. Där finns ett schysst hopp där man kan komma in med bra fart för storleken och plocka en hyfsad mängd luft (perfekt för både nybörjare upp till mediokra åkare) om man vill träna in sina tricks och landningar. Hade önskat ett till hopp som är lite mindre ca 50m efter det som redan finns så man kan variera sig i ett och samma åk. Sammanfattning: Ett bra ställe för dig som vill börja åka i pisten och nästan allt du behöver för att bemästra parken.

Simon
Simon (Gäst)
2011-12-12
Anläggningen ska ses som ett mysigt komplement till de större orterna. Du har backar som är helt ok och roliga att öva tekniker på och perfekta för nybörjaren. Jag är själv skidlärare utbildad i österrike bad gastein men har inget ont att säga mot stenkällegården överhuvudtaget. Har en stuga i närheten av Karlsborg och finner denna lilla anläggning mysig.

Ekidalen
2003-12-07
Ett trevligt ställe att värma upp på inför fjällsemestern. Finns bra service tex: Skiduthyrning, restaurang och Skidskola (tror jag). Stället har även en väldigt fin camping vilken är öppen på vintern men som har sina glansdagar på sommarn då det där är väldigt vackert. Plus att all personal är väldigt trevlig och hjälpsamma. Det enda som kan tyckas vara lite negativt är att backarna är lite korta men det är dom ju nästan överallt på dessa breddgrader. Det finns också en väldigt mysig värmestuga med öppen kamin. Dom brukar spruta snö när vädret tillåter. Stenkällegården ligger ungefär 1,5 mil norr om karlsborg (i skaraborg).

Henrik Alvarsson
Henrik Alvarsson (Gäst)
2000-03-12
Stenkällegården ligger 1-2 mil norr om KARLSBORG i västergötland.Åkningen är för att vara på de här breddgraderna helt acceptabel. Det finns 3 nedfarter att välja i mellan. Ett bra ställe att börja lära sig att åka bräda eller slalom på.

Snötillgången är hyffsad synd bara att ägaren är lite väl snål med snökanonerna.
+Värmestugan