Thyon

Skidorter i Schweiz
Thyon tillhör Les 4 Vallées.

Liftar (22/82)
Nedfarter (35%)
Snödjup
2700 m
1800 m
140 cm
50 cm
0°C

Snöprognos

 • Torsdag

  1,5 cm snö
  Molnigt
  -6°
  0 m/s
 • Fredag

  0,1 cm snö
  Halvklart
  -4°
  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Molnigt
  -3°
  1 m/s
Vad tycker du om Thyon?
5
4
3
2
1
Anders
Anders (Gäst)
2006-05-29
Var i Thyon i mars i år. Systemet närmast by är helt ok, framförallt inga köer och bra preparerat. En del långa fina pister ner mot Veysonnaz. Det är mycket barnvänligt både vad gäller backutbud och skidskola mm. Den stora fördelen är att man också har hela Verbiersystemet att tillgå. Enda nackdelen är att det blir en del transportsträckor, men i tid går det ganska fort. Byn i sig är "franskt" funktionell, dvs ingen större charm. Nöjeslivet är litet men det finns ett hyggligt basutbud och framförallt man slipper bära skidor och grejer. Det är också en mycket vacker dalgång

Zmarta
2005-08-10
Jag har bara åkt i systemet och kan inte uttala mig om stämningen i byn, after ski m.m. Har dock lite blandade åsikter om skidsystemet. För det första så är det långt ifrån ett system av klassen/storleken som dom största i Schweiz, typ Zermatt och Verbier.
Men utbudet räcker lätt en vecka om nu det finns tillräckligt med snö i alla pister (och offpist).
När jag var där var puckelpisterna längst upp i systemet dåligt preparerade och det fanns sten och grus i backen trots 1,5 meter snö. Med liftkortet ingår ju även åkning i systemet Veysonnaz som sitter ihop med Thyon. Och det var där jag fick det enda högklassiga åket för dan, i världscupsbacken. Annars är liftköerna få och utrymmet i backarna god. Men inget direkt drömsystem.

hp
2003-02-21
Jag hade förväntat mig lite mer av Thyon som skidort. Läget är bra, norrläge, rätt hygglig höjd. Visserligen fanns det ett par breda pister för de som gillar att carva MEN.... Även om det fanns relativt gott om snö i resterande delen av systemet hade man glömt bort att snökanonbehandla några plogbackar, som numera var fyllda med sten och grus trots att det fanns snö... Letar man efter brantare, roligare, busigare åkning där man kan ösa på lär inte valet falla på Thyon.

mapatten
2009-04-15
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Les Collons - vilken överraskning, en liten by som har allt - restauranger, stormarknad, skidbutiker och barer. Men bäst av allt kopplat till 410 km pist i de 4 dalarna, som vissa säger är den bästa skidåkning i schweiziska Alperna. Varför skidor Verbier, när det finns några otroliga offpistkörningar vid din dörr och uncrowded. De flesta boende (chalet stil) ligger inom 50 meter från fyrstolen Trabanta och då är du på väg. Det finns tal om att utöka den närliggande flygplatsen i Sion (20 minuter) för att rymma de som Easyjet och andra. Efter skidåkning i 35 år är detta en dold pärla och väl värt en resa.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Närliggande skidorter

Hemmabacke

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer