Nendaz

Skidorter i Schweiz
Nendaz tillhör Les 4 Vallées.

Liftar (72/82)
Nedfarter (91%)
Snödjup
3330 m
1350 m
160 cm
20 cm
-2°C
När du besöker Nendaz i Schweiz kan du blicka ut över de spektakulära Valais, Vaud och Bernese alperna. Nendaz är en vacker skidort som är belägen på en 1 400 meter hög terrass. Skidorten är uppbyggd runt den gamla och mysiga alpbyn med traditionella trästugor och små butiker. Nendaz ingår i ett enormt skidsystem som kallas för "Quatre Vallées", översatt De fyra dalarna (där även Verbier ingår). Hela området bjuder på allt från förstklassig offpist till kvalitativa skidspår för alla nivåer. Den högsta fallhöjden ligger på 1 900 meter men du kan ta dig ända upp till 3 300 meters höjd med lift.

Bara i Nendaz finns 18 liftar och 35 pister varav den längsta nedfarten är hela 1,5 mil. För den som inte gillar fartfyllda åk i branta pister väntar även 50 kilometer längdskidåkningsspår. Efter en dag i pudersnö är det mysigt att gå omkring nere i byn. Här finns gott om caféer och bra restauranger.

Snöprognos

 • Onsdag

  0 cm
  Lätt molnighet
  -5°
  1 m/s
 • Torsdag

  8 cm snö
  Snö
  -11°
  1 m/s
 • Fredag

  3,9 cm snö
  Molnigt
  -10°
  1 m/s
Vad tycker du om Nendaz?
5
4
3
2
1
frankbolsoy
2018-12-28
Var här en långhelg i februari 2016.
Om man är ute efter skidåkning är detta ett bra ställe att åka till.
Liten by på andra sidan berget från Verbier. Du har tillgång till all åkning som du har från det mer kända stället Verbier, men du slipper festandet och de högre priserna. Hit kommer du för att åka skidor och sova. Finns restauranger och affärer, säkert någon nattklubb också men inget vi märkte av.
Bra fjäll med liftnära offpist som var av hög kvalitét. Offpisten var det vi var ute efter, så kan inte säga så mycket om pister och annat. Vet att det fanns pister som var bra det lilla vi åkte på dom.


Adam Miller
Adam Miller (Gäst)
2010-05-06
Var i Nendaz vecka 10-11 2010. Byn ligger fantastiskt fint på 1400 m höjd på en terrass. Vi bodde en bit upp i byn, nära liften, och utsikten över hela dalen måste upplevas. Det finns ganska mycket nybyggt i byn så boendet håller en hög standard och är enligt mig inte speciellt dyrt. Dock är prisnivån på allt annat ganska hög, men inte mycket högre än Frankrike. En pasta bolognese i backen kostar ca 120 kr. Jag minns att jag betalade 120-140 kr för samma rätt i Val d'Isere 6 år tidigare.

Åkningen är bra och det är välpistat. Det finns mycket att åka på utanför pisten, men vi hade inte något flyt med pudret. På två veckor snöade en kväll i två timmar. När det väl dumpar tror jag dock att man har fördel av att befinna sig i Nendaz, jämfört med Verbier, då det snabbare blir uppåkt i Verbier.
Nendaz ligger mitt i 4 dalarna systemet men liftarna behöver bytas ut mot nyare här. Förutom ägget nere från byn och en gammal långsam sittlift på toppen är alla liftar av knapplifts modell. Man har investerat i nyare liftar i de andra byarna i systemet och jag får känslan att Nendaz står på tur. Ska man vidare ut i systemet blir det till att åka lite knapplift samt en gammal kabin.
Det körs en Freeride tävling i Nendaz varje år så proffsen verkar inte störas av de gamla liftarna.

Barnbacken ligger i en gryta uppe på toppen i Nendaz. Det kan vara lite jobbigt när man ska tillbaka med de små. Det finns en trappa man kan gå för att komma tillbaka till ägget, men det gäller att barnen orkar. Det finns även en liten backe med däck som de kan åka (säkert) ner på.

Var inte ute och festade, så utelivet kan jag inte säga något om.

Sammanfattningsvis
+ Fantastiskt vackert
+ Mycket offpist som är lättillgänglig
+ Bra backar som är välpistade
+ Hög standard på boendet till bra pris

- Många knappliftar
- Lite dyrt (Dock inte mycket dyrare än Frankrike)
- Svårtillgänglig barnbacke (Om man har små barn)

freerider
freerider (Gäst)
2009-10-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Nendaz har en del strålande frilufts terräng, mestadels runt Mont Fort, Tortin och Col d'Gentiens, som fick en ny hiss i år, vilket förbättrar körtiderna. Skidåkning runt byn Nendaz själv är inte så bra, med Plan d Fou som den enda anmärkningen. Skidåkning från Siviez (som är en del av skidområdet Nendaz) är dock fantastiskt och länkar lätt till resten av 4 dalar och Verbier (behöver jag säga något om freeriding terrängen här?). Att vara i centrum av de 4 dalarna är också möjligt att utforska de tystare områdena som är mindre spårade än Verbier. Det finns ett oändligt antal itenerära vägar, till exempel från Greppon Blanc eller baksidan av Mont Fort. För den äventyrliga finns det fronten på Mont Gele och det finns också heli-skidåkning! Allt som allt en fantastisk skidupplevelse som ger ett billigare alternativ till Verbier men låter dig komma till toppen av Mont Fort snabbare än om du var i Verbier ändå.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Pistkarta

Pistkarta Nendaz

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer