Les 4 Vallées

Skidorter i Schweiz
Les 4 Vallées innefattar även Nendaz, Thyon, Verbier, Veysonnaz

Les 4 Vallées, eller De 4 Dalarna, är ett samlingsnamn mellan samarbetet mellan sex olika orter spridda över fyra dalar i den fransktalande delen av Schweiz. Orterna är Verbier, Nendaz, Veysonnaz, Thyon, La Tzoumaz och Bruson, många välkända namn som samlats under samma flagg alltså. I praktiken fungerar alla orterna som ett och samma skidsystem, med liftar och pister som sammanbinder allihopa och ett gemensamt liftkort.

Med så många orter sammanslagna är det inte svårt att lista ut att det går att hitta skidåkning för precis vem som helst här, från nybörjaren som gärna åker larvbandslift till världseliten i frikörning som dundrar ner för Bec de Rosses i verbier, droppandes klippor i 100 km/h. Det kommer nog inte heller som en överraskning att de fyra dalarna listats som det tredje största skidsystemet i världen.

Det erbjuds också otaliga aktiviteter som inte har något som helst att göra med skidåkning. Allt från andra bergsrelaterade aktiviteter som att gå på snöskotur till aktiviteter som inte har nånting alls med berg att göra, som att hänga i ett lyxigt spa.
Vad tycker du om Les 4 Vallées?
5
4
3
2
1
Swanstrom
2004-10-05
Vart i verbier/4 valles tre år nu tror jag. Mycket roliga backar att åka i !!
Sköna puckelpistar som man kan peka på från liften up att där har jag åkt och kan vara stolt.

chacho
2003-07-03
Bra skid ort med skön offpist åkning och grymt stort urval av pister för de som hellre håller sig där. Skönt uteliv med bra tryck även fast man tröttnade rätt så fort på alla page lirare som trodde att de var världens bästa jibbers för att de klarat en 360.
Men nu handlar det ändå om skidåkningen i 4 Valles och den var riktigt bra trots att vädergudarna har varit emot mig när jag har varit där

Putte_the_skibum
2003-04-22
fyra dalarna är ett av Alpernas kanske bästa off-piste områden. Inte lika brutalt och extremt som Cham, inte lika enkelt som lägre orter.

Verbier har kanske alpernas bästa tryck på afterskin och brantaste ospårade åk direkt från liften.

Mest populära foto

Åkare: Gustav Fält, Joakim Hallberg Foto: Axel Wall

Pistkarta

Pistkarta Les 4 Vallées

Närliggande skidorter

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer