Verbier

Skidorter i Schweiz
4 dalar, det största skidområdet i Schweiz och ett rykte som ett av världens bästa offpist-områden. Därtill kommer den årliga finalen i FWT som enligt tradition tar plats på Bec de Rosses skräckinjagande nordsida. I Verbier finns verkligen det mesta som snötäckta berg kan erbjuda. Att det därför blivit standardorten för många europeiska höginkomsttagare är kanske inte konstigt, även om de sannolikt snarare gör återbesök för de otaliga 5-stjärniga hotellen, lyxrestaurangerna och connoisseur-butikerna. Bland svenskar är orten förmodligen mest känd som den föredragna skidorten för vårt eget kungahus.

Verbier är dock en stor by med runt 35 000 invånare vintertid, så det är inte bara gräddhyllan som huserar där. Det finns snöentusiaster från alla inkomstgrupper där för att njuta av bergen, men prismässigt är inte Verbier någon av alpernas billiga orter. Det fina i kråksången är att med så mycket att erbjuda är det svårt att det ska slå fel, en resa till Verbier är nästan omöjlig att misslyckas med.
Verbier inkluderar skidorterna Bruson, La Tzoumaz/Savoleyres

Verbier tillhör Les 4 Vallées.

Verbier Snöprognos

 • Fredag
  0,1 in regn
  Lätt regn
  54°F
  1 mph
 • Lördag
  0,4 in regn
  Regn
  49°F
  1 mph
 • Söndag
  0,8 in regn
  Regnbyar
  42°F
  2 mph

Fakta om Verbier

Nedfarter (Totalt: 36)
Grön Nybörjare:2
Blå Lätt:11
Röd Medelnivå:18
Svart Avancerad / expert:5
Total pistlängd:256 miles

Liftar (Totalt: 82)
Gondollift:6
Kabinbana:5
Stollift:12

Fallhöjd
Verbier Fallhöjd
Högsta punkt: 10925 ft
Fallhöjd: 8232 ft
Lägsta punkt: 2694 ft
Åkbar fallhöjd: 6004 ft (Fallhöjden du kan åka i ett svep på skidor)

Säsong
Start: 7 november
Slut:18 april

Längdskidåkning
Spår:3,1 miles
Upplysta spår:0 miles
Konstsnö:0 miles

Områden
Snowparks:1
Barnområden:3
Land: Schweiz
Valais

Recensioner av Verbier

Vad tycker du om Verbier?
5
4
3
2
1
rosenberg5
2018-12-29
Efter att jag gjort säsong i Verbier har jag under 10 års tid kommit tillbaka minst en eller fler veckor per år. Verbier är en skidort belägen i de västra delarna av Schweiz. Man tar sig lättast hit genom att flyga till Geneve och antingen ta tåg eller skidbustransfer till byn. (Båda kostar ca 60 CHF så jag rekommenderar att ta bustransfern) Väl i byn har man en fantastisk utsikt över Valais och topparna på andra sidan dalen.

Skidåkningen:
I Verbier finns det pister, men det är inte därför man åker hit. Runt om pisterna finns det fantastiska möjligheter att åka offpist. Det gället som vanligt att ha koll på vad man pysslar med. Spade, sond, tranciever och kunskap om lavinfarlig terräng är ett måste. En fördel med verbier är att det finns många skyddade sidor där snön håller sig bra trots att det blåser eller är lite sol. Att beskriva varje åk skulle utgöra en halv bibel, men här kommer ett gäng som du får googla vidare på själv: Stairways to heaven, Backside, Rock garden, Bananas, Col de mine, Col de mouche, Couloir cosmiques, Bec de rosses - Dog leg.

Byn:
Verbier är en relativt pitoresk liten by i jämförelse med franska jättar som les deux alps eller val d'isere. Här finns dock bra uteliv för den som vill ut och stöka mellan skiddagarna. Det givna afterskistället är pub mont-fort som ligger nära medranliftens basstation. Här brukar det vara god stämning och man får en pint av det flytande guldet för 3.5 CHF mellan 16 - 17.

Boende:
Boendet kan vara ganska dyrt om man väljer att bo på hotel med hel eller halvpension. Mitt tips är att hitta en lägenhet på airbnb. Utbudet är ganska stort och det går att hitta prisvärda lägenheter som ändå ligger centralt.

Verbier är en ort jag alltid kommer att återvända till. Främst på grund av de otroliga möjligheterna att hitta bra snö flera veckor efter det senaste dumpet.

 • Verbier
Sepp
2017-12-30
Garanti 5* För denna säsongsstarten och mer snö ska komma grymt !

mxeman
2017-12-14
V-E-R-B-I-E-R

I denna FANTASTISKA skidort har jag spenderat 2 hela säsonger + 1 veckosemester.
För den duktige åkaren så kan Verbier anses vara världens bästa ort. För att göra orten rättvisa bör den i denna recension delas in i tre delar:

Park, Verbiers park är inte så mycket att skryta med. Det som finns är väl underhållet men parken är lågprio. Om du vill åka park så rekommenderar jag istället att du tar dig bort till Thyon i den bortersta delen av 4 valleés eller så finner du dig i att köra någon av alla de hopp som brukar dyka upp vid kammen runt Fontanet.

Pist, om du överväger att åka till verbier, ha i åtanke att det är BRANT. I Verbier finns i stort sett inga "gröna" backar och de blåa är i regel också ganska branta. Med det sagt så är pisterna bra men det är mycket folk i de populära backarna. Om du inte har något emot att köra många åk i samma pist förutsatt att den är bra så rekommenderas Bruson, dit hittar sällan några stora mängder turister och pisterna är fina hela dagen samtidigt som de bjuder på varierande åkning. Känner du dig modig så ge dig upp i Mont-fort liften, den svarta pisten ner är en av Europas brantaste. Tyvärr är den ofta uppkörd och du kommer snarare få skutta pucklar en pressa carving-skär. Är du säker kant till kant skulle jag istället rekommendera ett av de två "Tortin"-åken. Den som börjar vid "Lac de veaux" är i mitt tycke den bästa och när du väl tagit dig förbi pucklarna på den första delen så bjuds du på ett mysigt åk hela vägen ner till Siviez. Är du eller någon i familjen inte så bekväm på skidorna är kabinen ner ett smidigt alternativ. 4 Valleés bjuder allt som allt på massor av piståk men de absolut bästa ligger i de andra delarna och inte i själva Verbier.

Offpist, Jag skulle kunna skriva väldigt många ord om offpisten i Verbier men det tänker jag inte göra. Det räcker med att säga att om du gillar Friåkning och inte har varit i Verbier så bör du boka din nästa resa dit. All typ av åkning finns, från pinnsmala couloirer till breda puderfält. Bjud en säsongare på en öl så ska du se att de kommer tipsa dig om ett och annat. Gillar du att tura måste jag dock nämna Rosablanche. En oerhört fin tur som tar dig via Verbiers baksida till Siviez. Tänk bara på att det tar flera timmar att genomföra så planera dagen innan om ni är sugna.

Vad man ej bör missa:
1. Pub Mont Fort
Afterski för alla, lugn miljö med allt från ungdomar till barnfamiljer. Kanske ett av de mest trivsamma ställena i hela alperna.
2. Mont Fort (toppstationen)
Även om du inte planerar att åka pisten ner så bör du åka upp till toppen för att sen traska de extra 100 meterna till systemets högsta punkt, utsikten är värd varenda minut av din tid.

Fördelar:
All typ av åkning
kanske Europas roligaste och mest lättillgängliga Offpist
Grym Afterski
Utmanande åkning
Du kan vara där väldigt länge och ändå inte hinna med allt

Nackdelar:
Inget för nybörjaren
Dyrt
Man måste oftast gå/ta bussen för att komma till liften.

 • Verbier
 • Verbier
 • Verbier
 • Verbier
Johan1967
2016-03-29
Härligt skidområde! Stora ytor och varierad åkning.

hnry
2013-08-28
Verbier - kan inte rekommendera varmare! Andra skidorter kan bara vara lika bra men sällan bättre. Verbier är en ort för skidåkare.

Maggie
Maggie (Gäst)
2013-07-19
Hej igen,
Skrev en rätt taskig recension 2009. Ser att den ligger kvar fortfarande. Dags för uppdatering.
Verbier är en kanonbra skidort! Inget snack om saken. När dessutom snobberiet har avtagit har det blivit lugnare och trevligare. Rätt avslappnat faktiskt. Kanske behövdes det en börskrasch för att de värsta avarterna skulle försvinna. "Galatanterna" i päls och de ryska nyrika har lugnat ner sig. Dessutom fortsätter Televerbier att satsa på att bygga nya liftar. Bra!

Skidåkningen. Förra säsongen öppnades liften Mayenzet. Betyder att det blivit enkelt att snabbt ta sig upp från Carrefour och järnet upp till Ruinette. Det senaste jag hörde var att man nu även kommer förbinda Medransystemet med Savoleyres till lättnad för många. Man slipper dra en offpistrepa för att växla från Medransystemet till Savoleyres. Bra.
Annat positivt är att man från dalstationen i Le Chable kommer att kunna ta en sprillans ny lift direkt upp till Bruson! Snacka om att Le Chable kommer hamna mitt i skidsystemets mittpunkt. Står man ut med att bo i det lite skuggigare Chable, har man det väl förspänt.

Klart ni ska testa "Verpan". Bästa off-piståkningen i alperna. Skönt väder. Långa svepande pister. Mars månad är suverän. Ofta stora dump i slutet av månaden. Ta´t bara lite piano. Alltför många svenskar och andra dras varje år med i läskiga laviner. Kör inte med huvudet under armen. Våga tänka till. Njut på.

Kalle74
2012-04-25
Bra pister, bra off pist, stor ytor, god mat i backen och bra after ski!

Maggie
Maggie (Gäst)
2009-02-11
i
Behövs fler kritiska omdömmen om Verier.
Har sett Verbier förändras genom åren - till det sämre.
Knökfullt med folk. Parkerngen nere i Le Chable full redan kl 9.00.
I Verbier är det utsidan som gäller. Har du inte rätt bakgrnd eller trendigaste kläder och skidor blir du blixtsnabbt "nerscannad". En kille som satt bakom oss på "Carlsberg" konstaterade; "Jag betalar fan i mig inte 100 spänn för två glas vatten. Det är ju sjukt"
En pizza i stan går på ca 20 Sfr dvs ca 140 spänn idag = "ripp-off". Ägarna resonerar väl ; "Går det så går det". Kände mig senast som en del av boskap som forslas över fjället. Ähh, jag gillar inte Verbier längre. Ligger man som de flesta gör och bränner Attelas-Ruinette så blir det lätt tjatigt och i stl med Åre.
Förr itiden gick det att åka off-pist. orört, på massor av ställen; Mont Gele, Cole de Muche, Arbidalen etc. Idag blir allt uppkört på nolltid. Och hur kul är det? Har snackat med en hel del gamla bekanta schweizare, de skakar bara på huvudet. Stan har växt sig upp på Savoleyresidan och blivit åt h-e för stor. Och så alla dessa (ny)rika snorungar och "galatanter" i päls. Urk.
Ett tips; Kolla in de andra mndre orterna i Valais. Och glöm inte de superhäftiga utomhusbaden i varma källor. Vad sägs om 1000 jaquzzistrålar på ett ställe. Now we are talking. Testa gärna Verbier, men glöm inte allt det andra i Valais - i synnerhet de otroligt justa människorna utanför snobbstråken. De garvar bara åt Verbier.

Ragnar G
Ragnar G (Gäst)
2009-02-11
Varning för pisten som är helt bombarderad med folk, omöjligt att ta sig ner på slutet av dagen. Dock så fins det riktigt bra offpist snö i området, finns repor för nybörjare och till de lite mer avancerade.
Däremot ska man akta sig, hela byn är överbesvämad av svenskar, speciellt under de svenska sportlovsveckorna 7,8,9. Då svenskarnas stammis ställe är Lord Nelson Pub, där det är fullpackat med fulla unga svenskar, kan dock vara ganska roligt.
Brukar oftast vara helt okej snö när man kommer upp på lite högre höjder men det varmare klimatet har påverkat snöförhållanderna helt, och vissa veckor får åka hela dagarna i slask! Finns tillgång till riktigt god mat om det intresserar, har man pengar så bör man helt klart besöka la cavue, där man kan få riktigt god raclette och ostfondy.
Ett bra skidsystem men dock lite över exploterat!

Kock
2008-05-09
Var i Verbier V 15 i år.
Tycker att stället var grymt, det fanns väldigt mycket lätttillgänglig offpist, i princip överallt och dessutom oftast väldigt långa, t.ex mont-fort ner till tortin är 1300 fallhöjdsmeter. Det tråkiga är väl precis som med alla andra orter, de blir uppåkt ganska fort, men eftersom vi var där så sent på säsongen så kunde man ändå hitta fin orörd, dock flackare offpist i Savoleyresområdet även dagen efter. Bortåt mot Veysonnaz och Thyon har man bra piståkning, dock inget för oss som gillar åka offpist.

Nackdelen så som jag ser det är att de inte planerat läget av liftarna spec bra, jumboliften kunde t.ex ligga längre ner än vad den gjorde så hade det inte varit lika mycket transport på slutet etc.

Annars så tyckte jag det var billigt där, halvliter öl 3 chf=18 kr.
Gulaschsoppa typ 45 kr i backen, läsk kanske runt 20 kr. Åre är ju bra mycket dyrare än så i af.
Pub Mont-Fort får man bara inte missa, spec inte på tisdagar, då äre röj!

Visa fler recensioner (51)

Mest populära foto

Åkare: Marcus Paulsson Foto: Tobias Paulsson

Skidresor

 • Active Ski

Pistkarta

Pistkarta Verbier

Liftkortspriser

1 dag:667 kr (72 CHF)
6 dagar:-
Säsongskort:-
Liftkort Verbier

Närliggande skidorter

Bruson1,9 miles
La Tzoumaz/Savoleyres3,7 miles
Nendaz6,8 miles
Champex-Lac7,5 miles
Vichères-Liddes7,5 miles
Ovronnaz8,7 miles
Veysonnaz8,7 miles
Thyon9,3 miles

Flygplatser nära Verbier

Genève Aéroport
Körtid: 1 timme, 54 minuter (101 miles)
Avstånd: 55 miles
Bern Airport
Körtid: 2 timmar, 5 minuter (102 miles)
Avstånd: 58 miles
Torino Airport
Körtid: 2 timmar, 35 minuter (119 miles)
Avstånd: 65 miles
Chambery Airport
Körtid: 2 timmar, 45 minuter (154 miles)
Avstånd: 72 miles
Milano-Malpensa Airport
Körtid: 3 timmar, 22 minuter (157 miles)
Avstånd: 79 miles
Grenoble Alpes-Isère Airport
Körtid: 3 timmar, 28 minuter (204 miles)
Avstånd: 105 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer