Tolvmannabacken

Skidorter i Sverige

Snöprognos

 • Tisdag

  0 cm
  Halvklart
  24°
  4 m/s
 • Onsdag

  0 cm
  Halvklart
  20°
  5 m/s
 • Torsdag

  0 cm
  Sol
  19°
  4 m/s
Vad tycker du om Tolvmannabacken?
5
4
3
2
1
The best
The best (Gäst)
2013-02-25
Tolvmannabacken ger en liten "fjäll känsla", den bästa skidorten i Östergötland.
+Flera backar (6st)
+4st liftar
+Knappt nån kö i liftarna


-Service i restaurangen
-Dyrt
-Dålig park (3 rails 1 lite mindre hopp och 1 lite större, men dålig shape på dem)

JuliusTonker
2009-02-10
Östergötlands bästa alptopp!
Inte lång men kort. Namnet lär komma av att en kedja på tolv man når från dal till topp...
Tuffade runt här en hel del i början på 80-talet.
Elakt mycket folk på helgerna, men tisdag- och torsdagkvällar var det mindre folk och många sköna åk.

kroxilkrax
2006-03-15
Helt ok anläggning men ja märkte att en liftbacke är ungefär som en puckelpist vilket gör att det ligger alltid nåra i liftbacken. Kanske lite dåligt underhåll på en del pister men absolut en okej backe! Inte smock med folk heller. Har tyvärr inte testat korven ännu...

Martin
Martin (Gäst)
2006-02-19
Tjena allihopa!! Tolvmannabacken i Kisa??? Har ni inte varit där är det dags.... Med tanke på det geografiska läget är det helt otroligt att den är så bra, o nu är det helt fantastiskt!! För första gången på nästan 10år är nu hela anläggningen öppen, alltså alla 7 pisterna o alla 4 lifterna! Nytt för året är att det finns en ny nybörjarbacke "Blåbärsbacken" så man slipper alla stapplande danskar!! Åk dit o kolla skälva!!
Lycka till

PropsDepartment
2004-12-18
Latcho "skidanläggning" som är perfekt för oss som inte bor längre upp i landet. man kommer inte upp i några extrema farter (måste parrera alla tyskar som ligger o ålar i backen), "puckelpisten" är väl mer som ett islandsskap med diverse gräsfläckar. synd att dom sätter upp skylten -lågfartsområde- precis där det finns ett skönt avstamp men jag älskar stället. förra säsongen var jag där 2 ggr i veckan och tröttnade n ä s t a n inte. lite dyrt med tanke på att det är en idiell förening men det är det värt. åk dit!...snön är god att äta om man blir törstig

M_Colin
2003-02-21
Tycker att det är ett helt ok ställe..Faktiskt..
Mycket bra för att ligga i Östergötland...Saknar..Big Jump mm....Och liften brakar ju ihop lite då och då!men men...nära och bra...Får en 4...men det är bara för att den ligger så långt ner i detta avlånga land!!hejj//Nyllet

Hellberg
2002-12-02
Denna backe som ligger 5 mil söder om Linköping är helt klart godkänd för att ligga där den gör. 7 backar och 4 liftar. Ganska korta backar vilket gör att det blir ofta mycket kö i liften. Backarna är ju inte alltid så bra men brukar vara åkbara, väldigt mycket folk där om man har otur och åker fel hekg.

pedalmosaren
2002-11-04
Alla maste aka tovfingertarmen! Trots backens namn sa ryms har sakert, ja 20-30 pers, utan problem. Men backen har sin charm, finns det sno sa finns det to som man sager i ostergotland.

Martin Ahlberg
Martin Ahlberg (Gäst)
2001-01-27
Det är en dold pärla i mörkaste östergötland.Backarna är helt okej för att vara i östergötland. Och korven är ovanligt god. Jag rekommenderar det starkt. Så åk dit!

Martin
Martin (Gäst)
2000-12-14
Det är en dold pärla i mörkaste Östergötland. Åkningen kanske inte är nån höjdare men korven som säljs i kiosken är jäkligt god.

Visa fler recensioner (11)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer