Slut på skidåkningen i Tolvmannabacken, och rivstart för cyklingen

Branäsgruppen har sålt Tolvmannabacken i Kisa, Östergötland. Ny ägare blir professionella dh-cyklisten Oscar Härnström som ska satsa på att utveckla just cyklingen och inte driva vidare skidanläggningen vintertid. 

I september berättade vi att Tolvmannabacken var till salu. Redan då berättade ägaren Branäsgruppens vd Anders Kjällström att man hade kontakt med en intressent.

Tolvmannabacken var Östergötland största skidanläggning med 140 meter fallhöjd som lockade till sig skidåkare från bland annat Norrköping, Linköping, Jönköping och Västervik. Dock har man haft svårt de sista åren. Branäsgruppen ägde Tolvmannabacken i sju år.

Nu är ny ägare alltså klar och det är cyklisten Oscar Härnström från Åre som köper anläggningen. Anläggningen kommer att ställas om till fokus på cykling, målet är att hålla detta rullande 8 månader om året:
– Jag har tävlat runt om i hela världen och jag ser hur intresset för MTB cykel ökar överallt. Även om flera svenska cykelparker har växt fram under de senaste åren, så ligger vi i Sverige generellt flera år efter södra Europa, säger Oscar Härnström i ett pressmeddelande.

Branäsgruppen önskar nya ägaren lycka till med satsningen på cykel:
– Det sker en ökning av cykel i hela besöksnäringen, inte minst downhill, och vi önskar Oscar ett stort lycka till. Oscar har många års erfarenhet, ett stort kontaktnät och massor av idéer om hur han vill utveckla Tolvmannabacken, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.