Vemdalsskalet recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Vemdalsskalet?
5
4
3
2
1
Ivo del Scandi
2021-02-20
Effektiva, kopplingsbara liftar borgar för sönderkörda pister.
Finns det ens någon offpist (verkar vara sprängsten överallt)?

Det byggs överallt. I någon sorts usa inspirerad skidortsstil.
Hela stället andas ”köp-högbelånad-bostadsrätt-med-ski-in/out”.

Gillar du Skistars massturism så har du kommit rätt

Pillard
2021-02-17
Intressant mix av känsla mellan kvartersbacke och riktigt stor anläggning. Långa pister med bra lutning och snabba och effektiva liftar. Utspritt boende och inte så många lunchalternativ ute i systemet. Vi hade dock en fantastisk weekend tack vare riktigt bra snö. Mycket bra att man kan åka allt ifrån blått till svart och ändå mötas i samma lift.

Eriksson
Eriksson (Gäst)
2020-04-02
Grymt bra, familjevänligt.
Restaurang utbudet och mataffären är bra.
Lite mer varierad åkning än i Björnrike..

joak73
2020-04-01
Vintern 2020 gjorde vi vår första resa till Vemdalsskalet med målet att låta barnen få lite rejäl vinter o att börja stå på skidor. Efter lite diskussion fastnade vi för att bo i Skalpasset i Lodgen där i fina lägenheter med självhushåll men även access till restaurang o pizza i nästa hus där även skiduthyrning o boendeservice fanns. Det är ett perfekt ski in and out läge där du 100m bort har lift som ger dig access till hela Vemdalsskalets backar på etr smidigt sätt. Saknar du något tar du bilen eller bussen till Vemdalsskalet ca 1,5 km bort o ICA eller övriga butiker. Backarna i skalet passar nybörjarna perfekt så efter 4 dagar på skidskola har man en son som från att aldrig stått på skidor åker ner själv utan problem, samma med lift o även stora sittliften. Härlig känsla som förälder att se o känna den utvecklingen som 1 timme om dagen kan ge. Bra variation på backar även för oss som har åkt lite mer o man kan alltid hitta lite lä om det blåser. Björnrike kanske är än mer barnvänligt men för oss blev det några lyckade dagar i Skalpasset.

Maria
Maria (Gäst)
2020-03-19
Vi besökte Vemdalsskalet V. 6, det gör vi nästan varje år eftersom det passar hela familjen. Vid Hovdeliften håller backarna sig fina länge och där är roligast tycker vi (även om 8-åringen tycker det är lite brant på vissa håll). I backarna kring Skalpasset upplever vi att det ofta är fler åkare och backen blir snabbare uppåkt. Personalen kring backarna är alltid trevliga och tillmötesgående och skidskolan fungerar bra. Det finns en hel del andra alternativ för den som inte vill åka i backen (hästskjuts vissa dagar, gym, fina längdspår, restauranger, några butiker med bra sortiment och såklart after ski).

Magnus Cangård
Magnus Cangård (Gäst)
2019-01-05
Spenderade julen 2018 där med familjen.
Mysig ort med lite alpkänsla. Rätt vindkänsligt system, men bor man vid skalets torg kan man ta sig runt rätt bra i systemet även när sittliftarna till toppen är stängda.
Jämfört med Björnrike känns skidsystemet i Skalet lite större, men jag skulle ändå klassa både backar och offpist i Björnrike lite högre.
Oavsett är hela Vemdalen fina skidorter.

Kaplawawaow
Kaplawawaow (Gäst)
2015-09-14
Ett stort lyft efter att ha varit 13 år i sälen, gott om stolsliftar, längre backar och jättefina längdspår som man även kan skejta i. Något som drar ner betyget en aning är att många stolsliftar var stängda då det blåser mycket, vilket i Vemdalsskalet förlamar nästan hela systemet. Det ska dock till ganska mycket för att det ska inträffa, men kan vara värt att notera ändå.

S_Geust
2011-10-10
+Parken har många olika hopp gröna, röda och svarta och landarna är branta!
+offpist, Vemdalen har fina offpist "backar"!
+Stugorna, fina stugor.
+Skidshoppen har väldigt bra utbud och bra priser.
+Branta backar!
- kallt när jag varit där
- för lite rails i parken
- Ingen handrail

Väldigt nice skid center för hela familjen!

Dennis
Dennis (Gäst)
2011-10-06
Måste hylla Vemdalen lite till efter att ha läst om alla nyheter inför vintern 2011/12. I flera år nu har det varit nya snabba liftar, nya backar och utbyggnad av boende som liknar utvecklingstakten i Alperna mer än i Svenska fjällen. Medans andra system drömmer om nya liftar, backar mm så investeras det och byggs vidare i Vemdalen!

Ny 6-stolslift iår som kommer ta bort alla köer nere vid barnområdet och dessutom 3 nya hus som är början på en helt ny by på skalet. Ser grymt ut på bilderna (i vemdalsjournalen) och kommer definitivt öka på känslan som ett skidåkarcentrum. Gillar! Dessuotm ny barnlift, ny barnlift/backe i Klövsjö och ny restauragn och boenden i Björnriket vid Grizzly.

Vemdalsskalet har nu 3 stolliftar på 2 berg och för mig som älskar snabb carving, stolliftar och variation finns det bra åkning ner mot Hovdeliften, ner mot Västliften och på Skalet. På Hovdetoppen finns dessutom kanske fjällens mysigaste restaurang. Är man i Vemdalen under vintern när det är minusgrader får man maximalåkning utan köer i liftarna, ingen trängsel i backarna och backar som håller utan pucklar och is från morgon till kväll!

Är ni där i en vecka rekommenderar jag även Klövsjö där det brukar vara om möjligt ännu mindre folk och kanonpreparerade backar.

Till alla som åker till Sälen, testa riktiga fjäll med bättre åkning och mindre köer istället och ta Vemdalen! (Själv åker jag oxå även ofta till Funäsdalen/Tänndalen pga stuga i närheten, men där har de inte lyckas förnya lika mkt med Stolliftar och mysiga boenden än riktigt. Mer snack än verkstad där.. dock bra snö och inga köer! =P )

Sjobeck
2009-03-24
Vemdalsskalet är ett mycket trevligt liten skidort!
+Ny Parken har blivit kanon! Med fina step ups och branta landningar! Persan Från skidskolan har gjort ett utmärkt jobb och lagt ner själ i den parken!
+Bra pister och inte så mycket folk!
+ Ute livet är ganska bra ös på helgerna! tips! försök att passa in veckan med något lite större event som forum eller ski week!

- vette fan!

Rekomenderar Skalet för folk som vill ha mycket skid åkning för mindre pengar!