Snökratern i Stöten är redo att explodera

Imorgon lördag bankar Samuel Ålander igång sin tävling Slope N´Style i skidorten med Sälens största fallhöjd. Skid- och snowboardtävling gör debut och det ligger 20 000 kr i prispotten och en alldeles särskild snökrater-feature redo att explodera under tävlingen.

Stöten Slope n’ Style är alltså en ny slopestyle-tävling för skid- och snowboardåkare med både kill- och tjejklasser som går av stapeln lördag 14 april i Stöten Snowpark. Flera åkare från Sveriges elit kommer att ställa upp. Prisbordet är laddat med 20 000 kr och massor av feta prylar.

Tävlingens speaker är Max Selbekk som kommer från byn Hallen i Jämtland. Max studerar tredje året på Freeskigymnasiet i Malung. Max är en grym skidåkare och vann junior SM big air 2017 och har varit med på tre stycken världscupstävlingar.

Stöten Slope N Style 2018

Priser
I Stöten Slope n’ Style kan du inte bara kamma hem förstaplatsen som ger prispengar utan också: 2a och 3e-plats i varje klass, bäst krasch, bästa säsongare, bästa oldschool, snyggast stil, bästa trick, bästa junior skidor/snowboard och bäst kreativitet

Anmälan
Anmälningen sker på plats (Stötentorget) kl. 08.30-09.30, och kostar 100 kronor. I anmälningsavgiften ingår hamburgare och dryck. Som åkare kan du också köpa ett rabatterat tävlings-SkiPass för 200 kr om du inte redan har ett SkiPass som gäller i Stöten. Det görs i receptionen vid uppvisande av åkarkortet som du får vid anmälan.

Mer info: Stötens webb och Fb-event sidan

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.