Videobomben: Vecka 40

Jon Olsson, embryot som senare blev Free Radicals och Level 1’s stigande stjärna Khai Krepela är tre av ingredienserna i denna veckas Videobomb (som blev lite försenad pga bowling-turnering, vi ber om ursäkt för detta).

Om någon undrar (antagligen inte) så vann webmaster-Johan bowlingturneringen med tre poäng före chefredaktör Simon. Undertecknad kom överlägset sist.

Jon Olssons friåkningskarriär och videoblogg gör en nystart, och tjuvstartar redan nu med lite åskådarfilm från Freestyle.CH. Det här kommer bli kul att följa i vinter. Dessutom lyckades han, till skillnad från arrangörerna, få med hela Luca Schulers trippeltia på film. Bara en sån sak.

Khai Krepela är en av de åkare som hajpats mest baserat på årets Level 1-film, Less. Här får vi se honom köra en trevlig parklinje i Schweitzer, Montana.

Peak Performance har samlat ihop filmmaterial från sina teamåkare och pusslat ihop denna storslagna slowmo-storaberg-och-puder-frossa. Vinterpeppen hoppade just upp ännu ett par snäpp.

Burton styrde snowboardtävling nere på Nya Zeeland härförleden och det här med att vara lite ringrostig efter sommaren verkar inte vara applicerbart på professionella brädåkare. Full fart från start.

Denna historielektion snubblade vi över på Åka Skidors Facebooksida och sammanfattas väl som Free Radicals innan de blev Free Radicals. Höjdpunkt: strax efter 58 minuter då Jesper Rönnbäck, Jacob Winstrand och Jan-Olov Aikio (?) hoppar över malmtåget i Riksgränsen, men hela filmen är faktiskt riktigt sevärd.

Dagens andra historielektion är ett tio år gammalt skolexempel på vad som händer om man har för lite fart på ett stepup-hopp. Ouch.

Det är ändå rätt soft att australiensarna visar big air-höjdpunkter från Thredbo på sina sportnyheter. Lite som det årliga inslaget från JOI här i Sverige.

Speakerrösten är smärtsamt lökig, men delar av denna reklamfilm för ett av Aspens tre skidberg är såpass bra att den är värd att kolla på ändå.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.