Dan-Marcus slutar som redaktör

Dan-Marcus Pethrus slutar som redaktör på Freeride efter sex år på posten. Ola Melin kommer att ta över från och med i början av juli. Dan-Marcus tog tillfället att göra en intervju med sig själv.


Foto: Johan Heltne

Du har bestämt dig för att gå vidare och lämna redaktörsposten?
Japp, jag bestämde mig ganska nyligen. Jag har jobbat med Freeride under ganska lång tid nu och är jätteglad över vad vi har byggt upp tillsammans på redaktionen, Freeride är en viktig kugge i skidåkarsverige. Men nu är det dags för lite annat smått och gott för mig så det ska bli spännande att följa Freeride lite från sidan och fortsätta att frilansa.

Vad är du mest nöjd med?
Jag tycker vi har fått till ett bra och snabb ström med skidnyheter som kanske har hjälpt till lite grann att forma skidåkarsverige och ge lite identitet till världens bästa sport. Och så alla tjänster som kopplar samman åkare med varandra. Själv tycker jag det var kul med deep talk-serien av intervjuer jag gjorde med några av våra största åkare.

Vad har varit det bästa med att jobba med Freeride?
Att få träffa alla människor som älskar skidåkning på sina egna sätt, från bummaren som ger upp allt annat i livet för en pudersväng till skidtillverkaren som tycker det är livsviktigt att prata vridstyvhet i en skida.

Bästa minnet?
Back country i Teine strax utanför Sapporo på Hokkaido i Japan. En egen dal med lätt puder och stark sol. Och långsamma frukostar på väghak längs vägarna i British Columbia.


Den japanska björnen lever och mår bra idag.
Foto: Kristoffer Frenkel

Ska du sluta åka skidor nu?
Verkligen inte, vilken dum fråga DM! Skidåkningen är en stor del av mitt liv och det kommer den fortsätta att vara.

Om du fick önska något för skidåkningen i Sverige, vad skulle det vara?
Fler skidtest med nästa säsongs fetingskidor redan på våren. Och mer snö varje vinter och aldrig skare och flatljus och inga knäskador mer och att det finns snö i himlen!

Text: Dan-Marcus Pethrus

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.