Fredagsfilmer: Vecka 1

Ett gäng svenskar i Mammoth toppar förra veckans lista (skämskudde på seg-redaktionen, ja) och favoriterna goes historielektion och gräver nästan ända ner till botten i videoarkivet. Och så har Candide dubbelvoltat och Kelly Sildaru släppt en ny edit.


Detta är TOPP 5 denna vecka.
Här ligger medlemsfilmerna med flest (+Gilla) från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan? Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (53 st +Gilla)

Swedish Trainingcamp Pt.1
Fråga: Hur många svenska parkåkare har hängt ut i Mammoth den senaste tiden?
Svar: Rätt många.
Följdfråga: Gillar vi att de producerar edits från sin vistelse?
Svar: Ja, inte minst att döma av antalet gillningar på detta exemplar.
Stilfull edit, signerad herrarna Pontus Nordström, Erik Lundmark, Filip Berggren, Robin B Jenssen och Felix Lundin helt enkelt.

2. (46 st +Gilla)

INTERLUDE – Hampus Holm
Inte nog med att Hampus Holm visar upp utmärkta skills, både i luften och på diverse räcken och lådor, i denna edit – den inleds med ett stycke charmig sång också. Trots att den klockar in på precis över minuten är det sextiotvå händelserika sekunder som knåpats ihop. Mycket bra!

3. (44 st +Gilla)

Pres. a la kiwi
Emil Larsson syns sällan utan en kamera i näven, och vette tusan om inte det här är hans bästa edit hittills. Bra filmat, bra redigerat och inte minst bra åkt av Martin Axelsson, Emil Svantesson och Jim Lundberg. Ge oss en lång vinter så vi får se fler edits som den här!

4. (33 st +Gilla)

tom crusie
Det är total parkdominans på denna veckas topplista, och det är bara att konstatera – kan innehållet i denna edit kategoriseras som överblivet cruisande, då har man samlat ihop x antal bangers under året. Mer ös än cruise, om redaktionen får säga vad den tycker. 😀

5. (29 st +Gilla)

Jesper Tjäder med tankar kring OS
Sist in på listan kom för ovanlighetens skull ett reportage – TV Åre haffade Jesper Tjäder i railparken vid VM-Åttan och snackade OS, musik och lite allt möjligt.

 

– Hellu Freerajders!

Jag har befunnit mig i baguetternas förlovade land och har därför inte kunnat konsumera samma mängd edits som vanligt. Detta i kombination med att min käre vän Jeppenator genomgått en omvandling från parkråtta till puderpundare och dragit till Japan innebär att (förra) veckans favoriter blir lite annorlunda. Som ni kanske har märkt har första delkvalet till FVA 2014 rullat igång, och därför tänkte jag ta er med på en resa genom historien, och titta tillbaka på några vinnare från tävlingens yngre år.

(Nästa gång är filmerna antingen normala igen, eller utvalda med hjälp av en än så länge hemlig expert.)

God fortsättning, och ursäkta förseningen!

/Heddious

 

Freeride Video Awards 2006 – Movie of the Year: Ett inslag om film

Startåret 2006 var det en dokumentär skapelse signerad Johan Rosengren och Jonas Wahlstrand som plockade hem segern i FVA. Framför kameran syntes välkända nämn i form av Emil Forss, Johannes Andersson, Jim Johansson Wolf, Jesper Guldbrand, Lars Illis, Kristoffer Edwall och Ramus Hammer.

 

Freeride Video Awards 2007

 
 
Priset för bästa jibbrulle 2007 gick till Chaoz Productions och storabergs-segern plocades hem av filmen med det charmiga namnet Powder Puff Boys.
 

 
 
2008 gick jibbsegern till Winterland, av och med ett stort antal åkare från Skellefteåtrakten. Bästa storaberg vanns av filmen med det rockdoftande namnet Run To The Hills, av Läskikympi Freeride Team. Dessa (och alla andra rullar från 2008 som på grund av den teknologiska utvecklingen inte vill bli inbäddade) hittar ni HÄR.
 

 
 
 
Förra decenniets sista år korades inte mindre än tre vinnare, här ovan kan ni beskåda jibb- och snowboardettorna. Med dessa rullar lämnar jag nu FVA-temat. Tekniken, åkningen och utrustningen utvecklas alltjämt i ett rasande tempo, trenderna växlar men en sak känns betryggande – skidglädje.
Den är tamejtusan sig lik, oavsett pixelantal, snurrar eller färg på jackan.
 

 
(Och för sakens skull slänger jag även med några andra edits..)
 
 
Kungen av totalt oredigerade klipp som ändå får hysteriska mängder visningar på grund av stoke har gjort det igen. Candide Thovex overshootar ett bc-hopp som om han nästan vore Simon Dumont. Fast med en dubbelraggare. Ösigt.
 

 
 
 
Kelly Sildaru. Darra månde världseliten den dagen hon blir stor nog att ta sig över ett X Games-hopp. Eller vad snackar jag om? Bortsett från att hon ännu är för liten för att klara av riktigt stora kickar är hon redan bland de bästa tjejerna i världen. Och lillebror Henry kör trappräcken innan han knappt tappat mjölktänderna. Man kan få åldersnoja för mindre. Grymt!
 

 
 
 
Rob Heule railar loss i Calgary och kryddar det hela med streckgubbar och finfin redigering. det är sånt som får en att dra på smilbanden. Välkomponerat!
 

 
 
 
Okej, detta är ett sista minuten-tillägg som bara kom med för att min dator råkade spela Cardigans och jag fick ännu ett nostalgiryck. Om någon undrar är detta en relik från tiden innan vulkade skosulor, tajta brallor och bowlshred återigen var norm. Skejtpepp. Nog så.

That’s it, that’s all! Jag nyårslovar att aldrig vara så seg med fredagsfilmerna igen. Happy tuesday folkens!

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.