Fredagsfilmer: Vecka 3

The Bunch intar förstaplatsen på topp fem-listan med sin somriga edit från Mt Hood, och bland favoriterna hittar vi bland annat en stor dos Nimbus, och en galen mountainbiketävling.

Detta är TOPP 5 denna vecka.
Här ligger medlemsfilmerna med flest (+Gilla) från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan? Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (67 st +Gilla)

Feelgood in Hood
Omtänksamma The Bunch släppte en skön sommaredit från Mt Hood för att värma frusna skidåkare, och som brukligt är när det halvhemliga stilkollektivet gör saker gillas det ordentligt. Det är något glädjespridande över den, men huruvida det går att härröra till musikvalet eller inte vågar vi inte gissa. Men The Bunch – nos gusta que.

2. (60 st +Gilla)

Reverse by Easything Media
De filmande grabbhalvorna Jocke och Jesper hänger väldigt mycket i Kläppen för att vara två gymnasiekids från Västerås, men vem bryr sig om skolan när de knåpar ihop filmer som den här. Stämningsfullt fångad decemberkänsla, och framför kameran hittar vi Lucas Söderberg, Fabian Omne, Linus Andersson, Jesper Adamsson och Filip Larsson.

3. (26 st +Gilla)

Olov Engström 2013
Trea på listan är Olov Engström med en sammanfattning av förra säsongen. Förutom att bjuda på snygg, varierande åkning får vi även se lite blandade lifestyleklipp på hundar, kompisar och sist men inte minst ett besök hos frisören. Kan någon förresten berätta hur igelkotten i slutet mår?

4. (26 st +Gilla)

Arvid Kornstrand – Precasso
Lindvallen är en av alla orter som haft en slitsam försäsong, men det verkar inte ha stört Arvid Kornstrand. Hans edit är ett bra exempel på vad man kan göra med de parkfeatures som ändå finns. Och den som väntar på något gott.. nu har det enligt säkra källor dumpat i Sälen.

5. (21 st +Gilla)

SST 2014 – Funäsdalen
Swedish Slopestyle Tour är fullt av välbekanta namn och skills, så det är inte konstigt att tävlingsediten signerad Adam Bossen Forsberg blir uppskattad.

– Halloj!

Jag är ganska fredagstrött denna veckan, det är nämligen inte bara utsidan av Freeride som har förändrats – insidan är också ny och det tar på krafterna att lära om när man är en envis vanemänniska. Editskonsumtionen har därför varit förskräckligt låg, och för att ytterligare styrka att jag gillar mina invanda hjulspår har jag stoppat in två filmer som närmast är reliker i veckans favoriter. Men de är bra. Och majoriteten av veckans klipp är ändå nya. Som det här precis under.

Ha en go helg!

/Heddious

Daggers – Hans Åhlund Full Part

Hans Åhlund har varit ett känt namn på den svenska snowboardscenen länge, och hans del i Random Bastards senaste rulle inleds med ett par tillbakablicks-klipp. Efter det är det dock åter till nutiden, och fyra minuters uppvisning och leverans av brädåkning av den ösigare sorten.

Julien Lange – Ski

Ski. Mer beskrivning än så orkade inte Julien Lange skriva i textrutan på Vimeo, men åkningen talar för sig själv så det är rätt lugnt. Bland annat talar den om att om man kan och vill finns det väldigt många fina spots i och omkring det franska gigantus-skidområdet Espace Killy. Och att Julien är en rackarns skillad snubbe.

Leo Ahrens – January Ninth

Actionkamera-puder-edit av det bättre slaget. Stämningen blir nästan lite trolsk, och det är omväxlande POV-film och andra vinklar vilket gör att filmen inte faller i den typiska hjälmkamerafällan.

Nick Goepper breaks down his winning tricks

Den här filmen kan läggas i facket för ett av många olika sätt att förklara slopestyle för dem som aldrig hört talas om det innan klockan började ticka ner mot OS. Om den inte blir tillägnad ett satiriskt inlägg på BroBomb-bloggen blir jag förvånad, men tills dess tänker jag kolla ett par gånger till för att försöka förstå mig på hur man gör en dubcork 900 screamin seamen.

Megavalanche 2011 – Best Of

Megavalanche är en monutainbiketävling modell värre som körs i Alpe d’Huez varje sommar. Cyklisterna startar på Pic Blanc, 3300 meter över havet, och försten ner till byn Allemont på 720 m.ö.h vinner. Själva åksträckan är typ tre mil och segertiderna brukar ligga på strax under 50 minuter. Vilt.

Nimbus Independent – Contrast Full Movie

Det här är, enligt mig, en av de bästa skidfilmer som gjorts. Åkningen är lika top notch som varierande, och som brukligt när Nimbus är i farten får man en rejäl dos handdrags och fluffsnö serverad tillsammans med ett bra soundtrack och den där svårbeskrivna känslan av ”ja”. Tröttnar aldrig på den här.

Knappnytt om valet

Eftersom nyheterna skriker sig hesa om SUPERVALÅR just nu tänkte jag passa på att dela denna pärla från 2006. När Knappnytt var i sitt esse var det en sällan skådad kombination av politisk inkorrekthet och rå humor, och jag kan inte låta bli att gilla det. Dock fattas ett av de sju dåvarande riksdagspartierna. Varför vet jag inte, men jag hade gärna velat höra en beskrivning av det också.

Friends Theme Song Cover

http://youtu.be/7oLGtWE1Ki4
Då och då blir covers på gamla one hit wonders virala. Ibland på grund av övervägande uselhet hos antingen kopian eller originalet, ibland på grund av motsatsen. Den här faller i den senare kategorin. Add to the ”deppa över livet”-playlist, och lyssna på ibland när tillvaron är obegriplig, check.

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.