Fyra bidrag klara för FVA-finalen

Det har blivit dags att skicka vidare de fyra första bidragen till finalen i Freeride Video Awards 2014.

Nytt för i år är att de två högst rankade bidragen i varje kategori, jibb/park och big mountain, automatiskt går vidare till finalen, utan juryns inblandning. Vi riktar därför ett stort GRATTIS till Duality och The lord of the snow som tog januarikvalets direktplatser i jibb/park- respektive big mountain-klassen. Tack vare kvalvinsten vinner de dessutom varsin GoPro HERO3 White. Närmare 8000 personer har redan sett Duality och 204 av dem har gillat den. 50 personer gav tummen upp för Lord of the snow.

Duality

Lord of the snow

Årets FVA-jury består av Lucas Stål Madison, Adam Widén, TV Åre och Freerides redaktion och vi har desto mer att säga till om när det gäller de sista två finalplatserna från varje kval, en från varje klass. Vi väljer våra två favoriter bland de tio mest gillade filmerna i båda klasserna och där har vi kommit fram till följande…

I jibbklassen går filmen Gaute Silseth 2013 vidare och i big mountain-klassen är det Japan 13’/14’ som gör Lord of the snow sällskap. Stort grattis och bra jobbat!
– I Gaute Silseth 2012 är det kreativ och sjukt ösig åking i både udda och vanlig skidmiljö. Och i Japan 13’/14’ gillar jag att det är lekfull åkning med bra ladd, säger Adam Widén.

Gaute Silseth 2013

Japan 13’/14’

Om ni inte hann få klart materialet i tid eller om ni är missnöjda över resultatet i första delkvalet har ni två chanser till, i andra och tredje delkvalet. Andra delkvalet pågår just nu så det är bara att gå in på kvalsidan och ladda upp er film. Lycka till!

Gå in på FVA-sidan om du vill ha mer information och se prisbordet i FVA 2014.

 

Text: Fredrik Tacacho
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.