Live: Freeride World Tour Andorra

Knappt har världen hämtat andan efter tävlingen i Spanien och Max Palms fenomenala entré på Freeride World Tour. Men på söndag 30 januari  kl 10.30 är det dags för andra stoppet och platsen är Ordino Arcalís i Andorra. Först ut är skidor herr, där 4 svenskar startar. 

Man kan lugnt säga att svenska Max Palm var namnet på allas läppar efter den historiska dubbla backflipen som han gjorde på årets första Freeride World Tour-tävling i Baqueira Beret, Spanien.

Nu åker hela cirkusen med världens bästa freeriders vidare till en annan skidort i bergskedjan Pyrenéerna. Det är dags för tävling i klassiska FWT-hålan Ordino Arcalís i Andorra.

På start i Andorra ser vi  de numera fyra ordinarie svenska skidåkarna Carl Regnér, Kristoffer Turdell, Reine Barkered och Max Palm som efter förra tävlingens wildcard fick detta inväxlat till ett säsongskort på FWT. Cody Bramwell droppar som vanligt in i brädklassen, under brittisk flagg.

Live-stream från Andorra start 10.30 söndag

 

Startordning

1. Ski Men
2. Ski Women
3. Snowboard Men
4. Snowboard Woman

Startlistor

tba

Tävlingsface

Det är bergssidan Pic de les Planes i Andorra som huserar tävlingen. Detta blir ett helt nytt face som inte tidigare har använts på Freeride World Tour, mer om detta i filmen nedan.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
0 kommentarer
Kommentera