LIVE: FREERIDE WORLD TOUR I ANDORRA

På tisdag morgon 8.15 börjar sändningen live från Andorra. Det är tredje av fem tävlingar på Freeride World Tour denna vinter.

Äntligen är förhållandena säkra och bra för åkarna  och det är tävlingsdags i Pyrenéerna mellan Spanien och Frankrike, i det lilla bergslandet Andorra. I fredags annonserades först att tävlingen skulle gå, men detta ändrades sedan i sista sekund, men nu görs omtag och tisdag morgon droppar de fem svenska åkarna in för att plocka viktiga poäng inför de två sista tävlingarna i Fieberbrunn och Verbier.

LIVESÄNDNING

 

Startordning:

  • Skidor dam (Evelina Nilsson startar 4:e)
  • Snowboard dam
  • Skidor herr (Carl Regnér startar 5:e, Reine Barkered 18:e och Kristofer Turdell 19:e)
  • Snowboard herr (Cody Bramwell startar 4:e)

På start i Andorra ser vi svenskarna Reine Barkered, Carl Regnér, Kristofer Turdell, Cody Bramwell och Evelina Nilsson.

Tävlingen sänds live på riktigt, till skillnad från vinterns två tidigare tävlingar i Kicking Horse och Hakuba där arrangörerna valde att göra ett sammandrag och sända ett par dygn efter den faktiska tävlingen.

Bäst ranking hittills av svenskarna har Carl Regnér som ligger två efter Andrew Pollard i herrarnas skidklass. Turdell är tätt efter och ligger på delad trea med Drew Tabke och Reine Barkered ligger på nionde plats.

Evelina Nilsson ligger rankad näst sist bland damerna, efter en 7:e och tionde plats i de två tävlingarna som har körts i Kanada och Japan. I topp bland damerna på skidor hittar vi förra årets totalsegrarinna Arianna Tricomi från Italien, rookien Jessica Hotter från Nya Zeeland är två och på tredjeplats finner vi norska Hedwig Wessel.

Rookien Cody Bramwell ligger på sjätteplats i rankingen bland snowboardherrarna och leder gör fjolårsvinnaren tillika fransosen Victor de Le Rue.

STARTLISTOR:

Text: Freeride / Pressrelease
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
36 kommentarer Kommentera   Läs alla kommentarer (36)