Ny fokusblogg: Jenny Liljegren

Hon är medveten att skillnaden mellan charmig och otroligt jobbig är hårfin, att hon inte vill fastna i liften för länge med Jacob Wester och att hon bor fantastiskt bra i både Åre och Whistler. Freerides nya fokusbloggare – Jenny Liljegren!


Foto: Mattias Fredriksson

För de som inte känner dig – vem är du?
Jag är en tjej som är uppvuxen i de västra Jämtlandsfjällen, närmare bestämt i Åre. Mer eller mindre spenderat mesta delen av mitt liv på berget eller olika berg. Vuxit upp på mina skidor och med min cykel nära till hands. Har nog allmänt svårt att stå still, har ett stort sockersug och även en liten del surjämte i mig till och från. Kan märkas väl vid hunger eller sömnbrist, och då gäller det att handla fort. Mina nära vänner ha lärt sig att det kan vara bra att ha choklad eller gärna eller gärna en kärleksmums i fickan.

Du håller till en hel del på andra sidan av Atlanten, närmare bestämt i Whistler. Hur kommer det sig att du hamnat just där?
Jag trivs väldigt bra här. Whistler har allt jag gillar och lite till. Berg, hav, snö och sol. Under mina skid- och cykelår så har jag lärt känna många vänner som alla håller till där i krokarna. Whistler är som ett stort Disneyland för adrenalin, och adrenalin är ju en väldigt trevlig grej.


Whistler under cykeltävlingen Crankworx

Varför vill man cykla och åka skidor med Jenny Liljegren?
Jäkligt bra fråga! Den borde du ju fråga de som står ut med att vara med mig om dagarna. Tror att jag är rätt rolig, lätt att jäklas med och kanske lite charmig ibland( kan även vara irriterande och jobbig. Det är en hårfin skillnad)


Whistler

Varför vill man INTE cykla eller åka skidor med Jenny Liljegren?
Ja, de kan ju faktiskt vara den där hårfina skillnaden från charmig till otroligt jobbig. Och jag är envis, har svårt att ändra min uppfattning ibland. Kanske rätt ofta om du nu måste fråga. Och kan bli jättejobbigt om jag är hungrig, eller försöker att övertala mig till att hajka när det inte passar. Haha, jag låter ju inte så härlig, men skenet bedrar(vill jag gärna tro).

Vilka tre personer vill du inte fastna i liften med? Och varför såklart?
Roligt, den första som ploppar upp i mitt huvud är faktiskt min barndomskompis Jacob Wester. När vi har varit i samma rum en längre tid så kan det lätt uppstå en irritation. Det kan bero på att båda två vägrar att ge sig. Och ännu värre skulle vara om vi satt i liften med ett sällskapsspel, inte okej! Men nu snackar vi en längre tid, tror vi skulle klara av några minuter innan fighten börjar. Sen hon Ellen i The Ellen Show, jag skulle verkligen inte orka med det, skulle nog hoppa ganska fort!

Och som tredje person vill jag åka med…

Fast Jenny, frågan var vilka du INTE ville fastna i liften med?
Alltså, jag byter fråga. Jag skulle vilja åka lift med Baloo från Djungelboken, det skulle vara fett!

Vad kommer vi få läsa om i bloggen?
Ni kommer få läsa om när jag cyklar (otippat) och saker som har med cykling att göra, sen kommer ju det kalla halvåret då snön faller och skidorna plockas fram. Du kommer att få läsa om mina favoritkakor och även mina vänner och bekanta. Kommer förmodligen att dyka upp en och annan trevlig bild och någon otrevlig kanske. Här kommer de att stå vilken färg på nagellacket jag har och även vilka komponenter som sitter på min hoj. För att sammanfatta lite så kommer de mesta att dyka upp vare säg du vill eller inte så enjoy!

Håll koll på Jenny på www.freeride.se/blog/jennyliljegren

Text: Ola Melin

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.