Raila under skidtestarhelgen i Hammarbybacken

Har du inte railat förut men är sugen på att testa på? På fredag kväll har du chansen när Freeride kör railträning i Hammarbybacken. Samtidigt har du under hela kvällen möjlighet att testa skidor och andra skidprylar från en mängd olika leverantörer.


Hammarbybacken.
Foto: Skistar

På fredag och lördag är det skidtestardagar i Hammarbybacken i centrala Stockholm. Förutom att testa nya skidor kommer det att ordnas en rad aktiviteter under helgen. Under fredagen kommer Freeride att vara på plats och då kommer det finnas möjlighet att testa på att raila tillsammans med oss. Har du inte tagit steget upp på railen innan är det här här ett ypperligt tillfälle att testa på. Och vet du vad det bästa av allt är? Du slipper slita på dina egna skidor då det kommer att finnas skidor för utlåning (dock ej de skidor som ingår i skidtestet).

Senare under kvällen kommer Freeride även att ha fotografer och filmare på plats i parken för en foto- och filmsession. Bilderna och filmen kommer sedan att publiceras på freeride.se. Om du själv är inne på filmning kan du under kvällen även passa på att ställa frågor om Freerides skidfilmstävling Freeride Video Awards som just nu pågår för fullt.

För den som vill maxa skiddagen kommer restaurangen Broken att köra afterski (inklusive pjäxdans) på fredagskvällen.

Under fredagen mellan 14.30 och 17.30 går det gratis skidbussar från Broken (Kungsgatan 18) till Hammarbybacken varje hel- och halvtimme. Skidbussarna går sedan tillbaka till Broken varje hel- och halvtimme mellan klockan 20.30 och 22.30. 

Sveriges mest centrala skidbuss går inte bara i helgen utan kommer att gå mellan Broken och Hammarbybacken varje lördag fram till 9 mars. 11.00 avgår den från Broken och 15.00 går den tillbaka till Broken. Skidbussen är gratis när man köper ett liftkort i Hammarbybacken.

Text: Redaktionen
Foto: Skistar

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.