Recensioner om Borgafjäll

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Borgafjäll?
antonandree
2008-08-23
måste vara en av sveriges bästa offpist om inte den bästa..
men parken har vart lite dålig men förändringar har hänt de senaste åren men ånnu inga bigjumps.

Jag skulle gett en femma om det inte var för parken.

Blowerpow
Blowerpow (Gäst)
2008-05-09
En bortglömd pärla! Var där för första gången V9 i år och kunde åka puder hela veckan efter ett dump dagen vi kom upp. Undebar snö och inga överambitiösa pistmaskinförare som pajar föret som det är i tex vemdalen och åre. Ok dom har en pistmaskin men dom körde bara typ varannan dag borga / varannan dag i avasjö plus att dom pistade bara en sträng i mitten av backen så man hade fluff fluff puder i båda kanterna. Dessutom finns det backar som inte pistas alls+massa bra skogsåkning. Otroligt lite folk så man hade hela borgasidan nästan för sig själv. Max 20 pers i hela backen!!! Tyvärr blev det ingen heliskiing pga lite för mycket moln. Den dag som skulle funkat var helikoptern bokad för annat. Trots det hade jag min bästa skidvecka i svenska fjällen någonsin.

daviddani
2007-05-30
Borgafjäll är ett litet ställe men det finns goda möjligheter till OP, kanske t.o.m. Sveriges bästa – åtminstone mest snö i Sverige 2007. Borgafjäll är känt för hotellet - Ralph Erskine. Där har det varit en o annan tävling på taket av hotellet.

Det finns ingen sittlift, man måste åka ankarlift men den går visserligen snabbt. När temperaturen är över – 20C så kan liftarna strejka, då är det bra att de har en vessla som kan dra en upp på berget. Det finns två sidor, avasjö-sidan och borga.
För nåt år sen introducerades en park i Älgen som är rätt ok med skyltar om svårighetsgraden för hopp/rail osv. – Snart kommer det att ligga en buss i parken (se bild i album) som man kan göra nåt skoj på.
De bästa åken finns helt klart på borga-sidan. Speciellt björnryggen när den är nypistad och många olika OP-vägar.

På avasjö-sidan är backarna mer anpassade för familjer/barn – men man ska komma ihåg att där finns ravinen som kan vara otroligt skön dvs. om man är först – och det är man för det mesta kanske dock inte under påsk veckorna då det är som mest folk där uppe.

Det finns möjlighet till helisking och olika offpist-turer!

Nytt för 2007
För i år har även Borga-sidan öppnat café precis som avasjö-sidan har haft en längre period. Nu finns därför ingen värmestuga där man kan äta matsäck - dock trevlig personal.

Key-card har börjat användas då man förr hade en klassisk armbindel.

Ullr
2007-03-29
Har just kommit hem efter en fantastisk helg i Borgafjäll, även om den inte blev som vi tänkt oss.

Vi var tre som hade letat rätt på den ort som hade mest snö just nu. Det var Borga. Dessutom lockade det faktum att de erbjöd att kunna åka vessla eller helikopter upp till närliggande fjäll för härlig offpist. Nu snöade det för mycket under veckan innan, så det blev varken vessla eller helikopter p g a lavinfara. Däremot blev vi mycket glada då vi fick veta att liften inte varit öppen sedan veckans snöfall på ca 40 cm, utan öppnade på fredag morgon. Om jag räknar högt var det 15 åkare i backen, så det fanns fantastisk puder i pisten, bredvid pisten, i skogen, och överallt. Har inte tidigare i Sverige kunna ha superpuder så många dagar efter snöfall. Fortfarande på söndagen hittade vi utan problem orörda skogsrepor och orörda delar av pisten.

Att servicen var suverän, hotellet jättevackert och maten det godaste jag ätit i fjällvärlden gjorde inte saken sämre. jag ska tillbaka och åka helikopter.

Vigebo
2005-03-15
Mycket skön backe bra pister en del bra hopp finns en corner där som är mycket skön sen nåt bigjump hopp men ej så bra gjort men hyfsat sköna.Har bara varit där en gång och det blir 2 dagar i borga till påsk ska undersöka backen mer då.

Bengt_Henricson
2002-03-21
Även om de backar man når via liftsystemen är ok, speciellt skogsåkningen som är mycket bra skall ni skita i det. Åk där bara om vädret är för osäkert för annat. Packa ryggsäcken, sätt på stighudarna och dra iväg på dom riktiga bergen som lätt nås med vässla eller via korta leder (helikopter om vädret tillåter). Enligt min mening det mest varierande och bästa offpiststället i Sverige, (möjligtvis att Riksgränsen är något vassare, mycket därför att det är lite mer lättillgängligt). Jag har åkt på många ställen i Europa och USA men den bästa skiddagen är fortfarande en hel dags Heliskiing i Borgafjäll som jag hade för ett par år sedan (hade tur med både väder och snö den dagen). Sen är restaurangerna i Hotellet och på Borgagården värda ett besök i byn bara det.

Anders
Anders (Gäst)
2000-11-28
Borgafjäll är en gömd pärla som är värd att undersöka. Där finns det roliga och krävande backar men som tyvär är lite korta. Hiking toppar finns det många av och de är också bland Sveriges bästa. Skogsåkningen är bland de bästa i Sverige. Den snö som faller i Borgafjäll kommer som puder så offpisten är otroligt bra. Men dom bästa pärlorna håller jag för mig själv.

Danneman
Danneman (Gäst)
2000-11-23
Hyfsade backar men det som gör Borga så bra är närheten till bra offpist. Man kan ta vesslan varje morgon upp till Klöverplatån och därifån är det (nära) till ett flertal toppar. Desutom är det otroligt billig heliskiing.

Henrik
Henrik (Gäst)
2000-11-23
Borgafjäll är det bästa stället i Sverige som jag varit på. Det finns ganska bra svarta backar och bra off pist. Men det roligaste är att ta snöskotern och köra upp på något fjäll och åka off pist.

(Gäst)
2000-11-22
Hej!
+ Det finns ganska mycket backar att välja mellan.
- Men kanske inte tillräkligt för dig som är väldigt bra.