Hemavan recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hemavan?
5
4
3
2
1
Lena Filipsson
Lena Filipsson (Gäst)
2022-04-08
Fantastiska backar när det är pistat , men VARFÖR förstör man en dags skidåkning genom att INTE pista ( lördag v.13 ) 970 kr för två dagars liftkort tappade allt värde dag två. Känns som ni lurat mig på 480 kr. Gick inte att åka. Bedrövligt

Camilla R
2021-11-08
Underbart för familjen. Långa, snälla backar som passar alla och vill man åka offpist så är den lättillgänglig och ofta relativt orörd. Rolig park för barnen och de som gillar att leka där

enriico
2020-05-08
Hemavan är en utmärkt familjeskidort. Välpreparerade pister, mycket aktiviteter för barnen och bra drag på after skin. Däremot inget för den som vill åka brant eller off piste direkt från liften.

Den stora behållningen med Hemavan är möjligheten till toppturer. Det finns få, om någon ort, som är bättre i Sverige. Med toppen av Kungsliften som utgångspunkt finns hur mycket möjligheter som helst. Kobåset är det enkla alternativet men de stora åken hittar du om du åker ned till Viterskalsstugan.

Martin Wäppling
Martin Wäppling (Gäst)
2020-04-01
Toppen!

Neela
Neela (Gäst)
2020-02-13
Det är så fina backar och att dom är så bra och bra utsikt och allting är bra

Magnus
Magnus (Gäst)
2020-02-05
Toppenställe. Snösäkert. barn och familjevänligt. Nattlivet blir bättre och bättre...

Peter
Peter (Gäst)
2019-04-22
Fantastiskt GENOMUSELT att Hemavan SAKNAR skidbuss helt (borde gått tex mellan Solkatten, centrumliften och Tärnaby). Vi flög för att det är alldeles för långt att köra dit själv (110 mil) och dessutom är det alldeles för dyrt att hyra bil på plats (1500 kr/dag). Omöjligt att få tag taxi också. Skistars orter jag har varit på har alla haft skidbuss.

Snötillgången och vädret var världsklass under påskveckan vilket är egentligen anledningen till att vi valde Hemavan. Backarna i Hemavan var ok om man åker dit med familjen.

Barnen uppskattade väldigt mycket besöket hos samen Lars-Jonas Johansson och hans renar.

greendevil
2019-02-21
Hemavan kan vara lite nyckfullt vad gäller vädret - framförallt blåsten kan förstöra åkningen på kalfjället. Det finns dock stora möjligheter till fin skogsåkning, som är mindre vindkänsligt. Kobåset är grymt, liftassisterad offpist av hög klass. Är man där exempelvis v7-8 är det i princip orörd lössnö bredvid pisterna hela dagarna och inga liftköer. V10 och Påsk är det mer kalasande och folk i farten, och svårare puderhets.
Folkes fjällcafe vid Kungsliftens fot är en riktig pärla!
Nya Gondol-liften (mix 6-sits och gondoler) är bra, men de behöver i mina ögon förbättra driftsäkerheten.

Tärnaby är nästan alltid folktomt, och har finfin offpist lättillgänglig från liftarna. Klassiska pister också, för den som gillar sånt - har ju fostrat hyfsade åkare genom tiderna. Småsega transporter mellan liftarna tvärs över fjället dock.


Jonas
Jonas (Gäst)
2018-12-05
Hemavan är i ett utvecklings skede, som ifjol fick sin första kombinerade sittlift/gondol. Det finns 2 liftar nere ifrån byn som tar dig upp på fjället. 1 vid centrumliften och lite västerut ifrån centrumliften så har du då gondolen.

Vid båda liftarna finns det barnabpassade områden med tillhörande liftar. Vid centrumliften har du även en park på höger sida om liften, från toppen och hela vägen ner, med bigjumps, rails, boxar osv.

Kan rekommendera hemavan till såväl barnfamiljer som övriga. Här finns åkning för alla. I byn finns en stor Ica affär, systembolag, bensinstation, järnhandel, sportaffär samt restauranger


Ida
Ida (Gäst)
2018-12-03
Hemavan har både pist och fina toppturer att erbjuda. Ta liften upp för att plocka höjd och sedan dina egna stighudar på så kan du hitta orörd snö med mycket fallhöjd. Pister med närhet till att kunna åka offpist i nysnö.