Hemavan Tärnaby recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hemavan Tärnaby?
5
4
3
2
1
DennisH93
2017-12-07
Nu har jag besökt Hemavan några gånger. Jag blir bara mer och mer kär i den här skidorten. Den har lite av allt för att vara en hyfsat liten skidort. Nu när jag var där i helgen och testade deras nyinvigda gondol så är ju nästan byn fulländad och det har blivit ett lyft för anläggningen. Kan varmt rekommendera folket att besöka hemavan för att komma till en mysig härlig fjällby.


SaMat
2017-12-05
Besöker Hemavan Tärnaby flera gånger varje år och kommer fortsätta göra det. Det finns välpreparerade backar för åkare på alla nivåer, gott om offpist och en riktigt bra park.

Hemavan har på senare år investerat i sin skidanläggning och numera finns en arkitektritad restaurang och en toppmodern gondollift på plats. Tyvärr kan jag känna att lika mycket inte investeras i Tärnaby, vilket kan behövas.

Här finns vidare goda möjligheter till heliski och skoteråkning. Priserna på liftkort kan kännas lite dyra i förhållande till den åkning man får, men en fördel är att barn upp till sju år med hjälm får åka gratis. Detta är klart positivt för alla barnfamiljer som besöker orten.

Vad jag värderar högt är de goda möjligheterna till offpiståkning även om det bör påpekas att stora delar av bergsområdet har en ganska svag lutning. För den som är villig att ta sig en bit från liftområdet till de brantare partierna vill jag särskilt rekommendera åkning på nyfallet puder i Kobåset!

Positivt:
Offpiståkningen
Parken
Nyinvesteringar
Barn åker gratis

Negativt:
Lite dyra priser på liftkort
Behövs investeringar i Tärnaby
Putte
Putte (Gäst)
2017-01-24
Helt enkelt Världsklass avseende skoteråkning !
+ friåkning
+ snömängd
+ service och repmöjligheter
+ lokalbefolkning

- pistade leder

magnuse74
2015-04-27
Sveriges kanske mest överskattade skiddestination.

Liftkortpriserna håller ungefär samma som i Åre fast boendet är betydligt dyrare i Hemavan. Utvecklingen i skidområdet står still och det satsas nästan uteslutande på uppförandet av nya stugområden. Berget är flackt och man blir lite lurad av pistkartan där det ser ut dom att toppen på kungsliften ligger närmare än vad den egentligen gör. I realiteten är det en transportlift som går helt på platten som transporterar dig flera hundra meter för att man ska ta sig dit.

+ Familjevänligt, utelivet och parken

- Allt annat!

Åk någon annan stans. Kittelfjäll ger mer för pengarna!

moreen
2014-05-05
Precis tillbaka från Valborgsåkning i Hemavan.
Första gången jag och min kompis var där och vi är helt klart imponerade.
Att åka kall nysnö i maj är grymt och var något vi fick göra ett antal gånger.
Vi var i Hemavan för att topptura och Kobåset levererade som satan! Många, på ställen riktigt branta, fallhöjdsmeter med mycket drivsnö för bara 20 minuters turande upp från Kungsliften.
Området i sig känns väldigt alpint och vi var även på turer runt Vitarskalsstugan, med försök på norra sytertoppen och Dålkoetjåhke. Tyvärr var sikten bedrövlig, så åken blev begränsade - men finns riktigt bra möjligheter.

Brun i fejset och nöjd.

Anders Sandström
Anders Sandström (Gäst)
2014-04-23
Positivt
Hemavan :
- många nedfarter
- gott om plats för "snögrottor" relax i backen vid soliga dagar
- bra för barnfamiljen
- kungsliften ger fin fallhöjd och otroligt vackra fjällvyer
- flygplats från Arlanda som landar mitt i byn.
- nytt bra köpcenter med systembolag och butiker mitt i byn
- skicross-bana och funpark
Tärnaby:
- branta fina nedfarter
- sällan några liftköer
Negativt:
Gäller både Hemavan och Tärnaby
- ålderstigna liftar, ny modern sittlift behövs för att utveckla liftkapaciteten
- nöjesutbudet kan förbättras
- nytt fräscht hotell behövs för utvecklingen
- 1 eller 2 restauranger med dryckservering uppe i backsystemet behövs, saknas idag.

jarnebring
2012-11-19 (Ändrad: 2013-01-08)
Hemavan: Tråkigt att fallhöjden förstörs av stora flacka partier. Endast delar av fjället har tillräcklig lutning för att det ska gå att åka på. Finns några bra åk på toppen och i bortre delen av systemet, men samtliga utnyttjar bara en liten del av fallmetrarna, så det blir som vilket åk som helst i Sälen. Betyg 2

Tärnaby: Mycket bättre än Hemavan inmo. Även om fallhöjden är mindre så är den sammanhängande. Det ger hyfsat långa åk med bra lutning. Härlig vy över sjön. Betyg 3

Turer / heliski: Finns en hel del mycket fina åk med sammanhängande fallhöjd. Rekommenderas. Betyg 4

mimic
2012-01-30
Var dær førra helgen och det var helt super!! massa snø och pow pow, næstan inget folk och det var sjukt bra att åka utanfør pisterna och in mellan træden. Kan verkligen rekommendera att åka dit det var inte så mycket folk, afterski'n var helt ok..
Måste tillægga att det beror ju på var man bor såklart, jag befinner mig i Nord norge så før min del var det næra att åka hit.
Man innser fort hur bortskæmd man blivit med sittliftar och gondoler i Hemavan var det bara ankarliftar som var øppna och som brædåkare kænns det i låren efter ett tag!!

powie
2011-05-23
Summerar en kanonvinter i Tärnaby ! massor av snö, grymmaste parken ever och riktigt mycket offpist och skogsåkning som blivit tillgänglig. Trist att det skall vara så få som fattar hur bra åkningen är - konstigt faktiskt. Pistsmisk kan man ägna sig åt i det oändliga - Anjabacken och Hassebacken ger bra betalt i låren, Ingemarbacken är antagligen bland de bästa pisterna i Sverige, men lite väl kort och lite fallhöjd för längre åk. Hoppas de bygger ut mer åkning, berget har stor potential.

Passar inte familjer där alla är nybörjare, men är ett helt ok skidsystem för de flesta, man kan alltid välja olika svåra vägar ner från varje lift.

Saknar kvällsaktiviteter och folk så det blir lite drag.

cookiedough
2010-03-31
Hemavan- mer enkel äkning inte något för den som kan åka lite.
Parken Suger is-gropar i alla landningar och dom kommer aldrig göra något åt det.
Hemavan+ Transport till tärnaby på liftkortet!

Tärnaby(som jag bor i)-finns inte så mycket.
Tärnaby+ super väl shapad park finns lite olika svårighetsgrader.
Sittlift(finns inte i hemavan) med till gång till offpist åk på 20 minuter!!

Så mitt förslag åk inte till hemavan åk till TÄRNABY !