Hemavan recensioner (Sida 5)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hemavan?
Jacob edström
Jacob edström (Gäst)
2004-12-03
Hemacan är ett underbart ställe!Sköna hopp å railar... Men bara en Funpark har dom! Härliga långa backar med fin natur..Härlig offpist.Bra ställe om man gillar att åka mycket i skog(offpist)... Jag rekommenderar alla att åka dit. Ett underbart ställe.

Dahle
2004-02-25
Kungsliften kan by på litt pudder, men ellers er det lite i Hemavan/Tärnaby. Park er det bra med. Tärnaby har fått en fantastisk park nå. Den er der pipen brukte å være før. Pipen ble revet fordi den ble så lite brukt. Det har ALDRI vært kø i Tärnaby. Jeg er der veldig ofte, har hytte i Hemavan. Hemavan er det vanligvis veldig mye folk, men hvis Kungsliften er åpen er det ikke kø, fordi alle vil ta kungsliften. Park er det i Hemavan. Den er vanligvis ikke så utrolig bra, men i år har de virkelig fått det til. De har en god del hopp i alle størrelser, en jibb/funbox rail, to flatrail og en flatdown. Du må dra til Mellanliften for å komme til parken. Men det er også en del hopp i Hotellbacke og Centrumsbacken. Gå på park.skidhemmet.nu for å se parken til Tärnaby.

mannerstrale
2004-02-24
Jag har sjalv en stuga precis brevid backen och jag maste saga att hemavan har nog sveriges basta offpist skidakning.. Dock mindre bra hopp och park. men sk;n stamning och inte sa mkt folk, inga liftk;er..ha det gott

josua_em
2004-01-03
Jag har besökt Hemavan-Tärnaby ett antall gånger i min barndom. Vi har bott i Hemavan.

Området är relativt snösäkert men kan tidigt på säsongen vara ruggigt kallt. När jag var där 1996 i början av februari var det en morgon -44 grader. Det kan bli i värsta laget för dom oömma. (Min lillebror fick en elak förfrysningsskada på kinden bland annat..). Dessutom strejkade dalliften så enda möjligheten för åkning var att bli dragen bakom en skoter högre upp på fjället.

Hemavan-Tärnabys preparerade områden erbjuder ingen vidare utmanande åkning. Ett annat litet minus är just att liftarna har en tendens att strejka vid kyla.

Den största fördelen med anläggningarna är att det finns gott om plats både i backe och lift. Det är ganska sällan man måste stå irriterande länge i liftkö. Möjlighet för hyffsad offpist på kalfjäll finns för den som inte bangar på att traska en bit.

Allt som allt är Hemavan-Tärnaby främst ett lite mer avlägset familjeställe. Dock finns det platser här att upptäcka för den lite mer äventyrlige skidåkaren. Själv har jag haft många fina skiddagar här!

Hjärtström
2003-12-02
Hemavan är inte bra, om du är duktig skidåkare. Lite skogsåkning vid Solkatten är allt jag fått tillfälle att göra, som varit lite underhållande. Med betoning på lite.

Kobåset är en plats som många talar om, men ytterst få verka ha sett. Jag har varit till Hemavan 3-4ggr sista 2-3åren. Det har aldrig varit nog bra väder för att åka där, eller snö.

Det enda som är plus med Hemavan är att det är ganska nära till Kittelfjäll, och själklart är det ett bättre alternativ att åka dit istället.

johanssoncalle
2003-12-01
Tja!
Är gammal skibum i Hemavan och visst det är kul med backar hit och dit. men....
det är ju inte där man ska åka när man kommer dit.
Ta Kungs upp, knalla ungefär 3 timmal upp på södra sytertoppen. Sen har ni en sju helvetes åkning ner i kobåset. Åk inte fel sida ner bra för då får ni prova dropp på runt 100 meter det är ju rätt kul men bara en gång.
Rakt över kobåset från kungs sett finns en jävlig kul repa. Lite brant på vissa ställen men helt ok.
Ta hand om er och om ni ska upp till hemavan glöm inte att skicka ett mail till mig och berätta hur det är.
Ha det bra!
Varma skidhälsningar Calle!

Erikf
2003-09-19
Har varit i hemavan en gång för länge sen, ska upp dit nu till vintern också, ska bli roligt. Sist jag var där var det väldigt isigt och blåsigt, och inge snö på toppen, måste ha prickat in fel vecka ;)

emma_gunnebrink
2003-06-03
är väldigt ofta i tärna och hemavan...dom har jätte bra tränings backar i tärna...ingemarbacken och anjabacken...=)I hemavan är det mer friåkning äjn i tärna...det är fler klubbar som är i tärna och tränar...de har även fortare snö i tärna så att man kan åka tidigt....

dirtyK
2003-05-19
Hemavan: Hemavan har ganska flacka backar. Offpisten är inte heller den bästa (om man inte åker hellikopter) men kungsberget kan bjuda på bra offpist om det är bra snö, det finns även några lätttillgängliga raviner som är roliga. Parken i hemavan är hyfsat bra med några hopp och en rail.

Tärnaby: Tärnaby har bättre och brantare backar. Offpisten i tärnaby är inte heller den bästa men det finns bra och brant skogsskidåkning. Parken i tärnaby är bättre än hemavans och dom har en mycket bättre pipe.

Mange74
2003-04-28
Var i Hemavan 26-27/4. kanonfint i pisten,inga liftköer och nästan tomt i backen. Manchesterskidåkning i 2 dagar. B