Sveriges första Snowskate Gathering i Orsa Grönklitt

Lördag den 14 mars är det dags för Sveriges första Snowskate Gathering i Orsa Grönklitt. Ett event för alla snowskatefantaster i vårt avlånga land, men givetvis är även de som vill testa på för första gången välkomna.

Det är inte varje dag vi får se någon åka snowskate i backen, men nu ska det bli ändring på det. Lördagen den 14 mars bjuds det in till Sveriges första Snowskate Gathering i Orsa Grönklitt. Detta är en slags uppslutnings-träff där alla är välkomna, erfarna åkare såväl som nybörjare samt folk som vill testa på.

– Vi vill samla alla som åker i Sverige men även ge chansen för vem som helst att testa på snowskate. Säger Eddie Boschek eldsjäl och arrangör.

Eddie Boschek är sannolikt Sveriges största pionjär inom snowskate och freeride har skrivit om honom tidigare, läs mer om honom här:  Snowskate-kungen Eddie glider vidare

Information

  • Datum: Lördag 14 mars 2020.
  • 09.00: Samling vid vandrarhemmet.
  • 12.00-13.00: Grillade hamburgare och dryck till förmånligt pris. Vegetarsiska burgare kommer finnas.
  • 16.00: Liftarna stänger.

Enklare boende inklusive frukost från fredag till söndag för 250kr/natten finns tillgängligt samt gratis upphämtning från järnvägsstationen och busstationen. Skriv till snowskatesverige@gmail.com för att boka plats på boendet.

Mer information om eventet hittar ni här.

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.