Snowskate-kungen Eddie glider vidare

Svenska Eddie Boschek brinner för snowskate ungefär som Saruman brinner för Ringen. Han har precis släppt sin åttonde rulle. Vi tog tempen på honom. 

Hej Eddie! Hur är läget och vad gör du just nu?
– Hej! Mycket på gång men på ett bra sätt så det är kul. Förutom sista finliret med filmen så har jag precis jobbat klart på Måste Gitt-serien som kommer gå på Svt nästa år. Jag och min sambo ska också iväg på en längre utlandsresa så det är mycket förberedelser inför det samtidigt som jag preppar all utrustning för vintern så att jag är redo när vi är tillbaka i Sverige.

Du släpper din åttonde (!) film om snowskate i Sverige: Vad driver dig?
Att göra 10 filmer! Sen lägger jag av.. haha. Nä, det som driver mig mest är att det finns så mycket kvar att utforska både med snowskate och med själva fjällvärlden i sig. Jag har alltid bott i Stockholm och haft fjällen på distans. Sen gillar jag såklart att filma, klippa och göra musiken. Om folk blir inspirerade eller underhållna så är det ett plus!

Eddies nya rulle ”Snowskate in Sweden 8”

Varför är det så få som upptäckt snowskate tror du?
– Kanske för att utförsåkning förknippas med bindningar och det är svårt att föreställa sig att man kan åka ner för berget på något likt en snowskate. Jag hoppas fler vågar testa, det är en speciell känsla.

Vilken skidort i Sverige är bäst för snowskate?
– De flesta skidorter funkar nog bra. När man fått till kontrollen så klarar man av att åka i de flesta backarna. För mig så blir det mest Åre och där är det Ullådalen/stendalen/Tväråvalvet som är favoritområdena.

Aiiiight, tack för pratstunden och till sist: Vad har du för planer för denna vinter?
– Jag ska försöka få till minst 30 åkdagar även fast min säsong börjar lite sent denna vinter. Förhoppningsvis kunna åka till några skidorter jag inte varit till än, Kläppen, Trysil, Vemdalen eller kanske Svanstein. Lördagen den 14 mars är jag med och arrangerar Sveriges första ”snowskate gathering” vilket kommer ske i Orsa Grönklitt så det blir lite av en höjdpunkt på säsongen. Sen blir det såklart en del filmande och en hel del tankar om hur nästa film ska bli.

Mer information: www.snowskatesverige.se

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.