Topp 5: Vecka 5

Det är stor humor från Dalarna som intar förstaplatsen på veckans (något försenade, ursäkta och förlåt) lista. Även Kalle Moraeus är med på ett hörn, och det är inte i sällskap av Julius och Björn, faktiskt.

Här ligger medlemsfilmerna med flest [+Gilla] från den gångna veckan. Vill du vara med och påverka listan?
Gå då in på videosektionen här på Freeride.se och gilla dina favoritklipp så kanske de hamnar på TOPP 5 nästa vecka!

1. (23 st +Gilla)

MLG Crew
Vad händer med unga hjärnor när de matas med skidåkning 25 av dygnets 24 timmar, alla dagar om året och de tillråga på allt går i skolan i en liten stad i västra Dalarna? Den här filmen, är vad som händer, och den har så mycket glimt i ögat att det nästan ballar ur. A+ för allting, inte minst musikvalet!

2. (19 st +Gilla)

Our Home Ep.1 Preseason
Anton Törnhult och Alexander Sundqvist dokumenterar sin vinter och inleder starkt med en edit som både innehåller stora flyg i Tandådalen och skönt skateparksjibb betydligt närmare jordytan. Förhoppningsvis får de en lång och snörik säsong så det kommer fler edits av detta slag.

3. (17 st +Gilla)

Varför Japan?
GympaGurra ställer en legitim fråga när han japan-grabbar sig runt en park som inte alls ligger i Japan, utan i Breckenridge, USA. Varför Japan? Jadu.. det är ett trevligt sätt att greppa skidorna på, och det är även landet som gav oss Pikachu och tidernas bästa biltevespel (Mario Kart 64). Det känns som skäl nog.

4. (15 st +Gilla)

Short and kort – Nickguisticz
En edit behöver inte alls vara knivskarpt filmad för att vara estetiskt tilltalande, vilket denna film är ett bra exempel på. Niklas Höiem och Björn Eklund gör det bästa av motljus, stiltrick och snygg klippning, och levererar en edit som är avslappnad och fartfylld på samma gång.

5. (15 st +Gilla)

Profil: Jesper Tjäder del 1 av 2
Avslutningsvis har det slunkit med ett webbteveklipp på listan, där Mr switch trippel frontflip, även känd som Jesper Tjäder, svarar på en massa frågor.

Vill du göra din Freeride-medborgerliga plikt och vara med och påverka vilka videos som hamnar på listan nästa vecka? Klicka då vidare till videoavdelningen och tryck på den gröna knappen om du hittar en film (eller flera) som du gillar!
Kom ihåg att du även kan ladda upp dina egna videos!

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.