En vinter ur Erik Nylanders synvinkel

Freerides frilansande snowboardfantom Erik Nylander har klippt ihop en säsongsedit som får det att rycka i både smilbanden och snösuget. Vi tar en titt på den, och förhör oss även om hans bästa åkdagar under vintern som gick.

https://vimeo.com/112694591

Halloj Erik! Vilka var dina tre bästa åkdagar förra vintern?
– Jag gör det lätt för mig och byter åkdagarna till tre perioder av vintern istället. 😉
I januari och februari var jag till Japan och guidade åt researrangören Xtravel. En redan magisk period peakade när jag och några kollegor roadtrippade runt på Hokkaidos mindre kända berg för att hitta nya puderhål åt företaget. Det landet är så sjukt.
Sen har jag två perioder som varit återkommande i mitt liv några år nu, och som jag aldrig vill byta bort. Dels de slaskigaste soldagarna i april när man öser runt med polare på Åreskutan – då är det världens överlägset bästa berg.
Och dels säsongsavslutningen i Riksgränsen runt Banked Slalom och NM i maj. Gängshred till tusen i legendarisk brädterräng. I våras bjöd Gränsen på en så sjuk sista dag också, med faceshots, bluebird och kallsnö på Nordalsfjället i sällskap med riktiga livsnjutare. Sällskapet är ofta viktigast för en grym dag tycker jag.

Och vilken var den sämsta eller konstigaste dagen?
– Inte sämst som dag kanske, men själva tävlingsmomentet i NM brukar vara kaos för mig, och i år var inget undantag haha. Har testat att krascha några år nu så är peppad på att testa stompa nästa gång.

Klicka på länken för att läsa Eriks reportage på Freeride: LÄNK >>

Text: Hedda Berander
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.