Live: Freeride World Tour Fieberbrunn

Dags för tredje tävlingen på årets upplaga av Freeride World Tour. Livesändningen börjar lördag morgon klockan 8.00. Reine Barkered, Carl Regnér Eriksson, Kristofer Turdell, David Deliv och britt-svensken Cody Bramwell är med. 

Friåkningstävlingen på facet Wildseeloder i Fieberbrunn, Österrike börjar få historisk tyngd. Ända sedan 2010 har världens bästa friåkare gjort upp här, i år är det ingen undantag. Lite ny snö har kommit och allt är klart för tävling imorgon.

Livesändning, lördag morgon kl 8.00

Det blir en tävling i Fieberbrunn, arrangörerna hade tidigare flaggat för eventuellt två men detta gick ej på grund av vädret. I och med att det blir en tävling är detta också sista chansen för åkarna att säkra sina platser på finalen som i vanlig ordning går i Verbier.

Samtliga svenskar i skidklassen ligger på rätt sida strecket inför tävlingen imorgon, förutom roookien David Deliv. Det är tio herrar som får åka finalen på Bec des Rosses i slutet av månaden. Cody Bramwell, med svenskt och brittiskt medborgarskap, ligger tvåa bland snowboard herrr och är därmed också just nu på rätt sida för att vara en av de 5 brädherrarna som kör finalen i Verbier.

Startordning

1. Snowboard Men
2. Ski Men
3. Ski Women
4. Snowboard Women

Startlistor

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.