...

Evelina Nilsson tillbaka på Freeride World Tour

Till vintern 2020 på Freeride World Tour gör Evelina Nilsson comeback efter ett par års frånvaro. Hon kämpar på världstouren i vinter tillsammans med de andra svenska åkarna Reine Barkered, Kristofer Turdell, Carl Regnér och rookien på bräda Cody Bramwell. 

49 av världens bästa friåkare ska göra upp om de 4 världsmästartitlarna även denna vinter på Freeride World Tour anno 2020. Första tävlingen går i Japan och sedan rullar touren vidare till Kanada, Andorra, Österrike för att slutligen – som alltid – hamna i finalen i Verbier, här läser du mer om upplägget. 

Bland de 11 kvinnorna som tävlar på skidor hittar vi den glada nyheten att Evelina Nilsson får ett wildcard till vinterns tour. Evelina har tidigare tävlat på Freeride World Tour vintern 2016 och 2017, men blev utslagen därefter. Nu har hon fått en wildcard till årets tour.

Första året som Evelina körde på världstouren 2016 tog hon ett brons i Andorra, här ser du det åket!

 

Evelina Nilsson från Luleå får tampas mot fjolårsvinnaren Ariana Tricomi (ITA) som siktar på sin tredje titel. Jessica Hotter (NZL) och Emma Patterson (USA) är de hungriga och bevisligen talangfulla rookiesarna som kommer från kvaltouren. Norska Hedvig Wessel gör sitt andra år på touren (drar hon på BC-powder trip även denna vinter?), medan rutinerade Jackie Paaso har bra många fler säsonger att luta sig emot.

Värt att notera bland de skidåkande herrarna är att förra vinterns gigant och vinnare Markus Eder inte kommer att åka på touren 2020. Det öppnar fältet för resterande liga på 23 superduktiga skidåkare där vi återfinner en välkänd trio svenskar vid namn Reine Barkered (som fick ett wildcard till finalen i Verbier förra året, samt årets tour), Kristofer Turdell och Carl Regnér.

Tanner Halls ovilja att åka på förra säsongens sista tävling, finalen  i Verbier, verkar inte ha gett arrangörerna kalla fötter och vi ser den karismatiske amerikanen även på årets tour.

På brädsidan för herrarna är vi så klart allesammans nyfikna på vad svenska Cody Bramwell kan hitta på mot sina 8 motståndare med tunga namn som fjolårsvinnaren tillika rookien Victor De Le Rue (FRA) och Sammy Luebke (USA) som tagit 3 FWT-titlar tidigare. På snowboard dam finns tyvärr inte någon svensk åkare med.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.