...

Evelina Nilsson skriver på för North Face

The North Face rekryterar friåkaren Evelina Nilsson. Hon blir därmed det globala outdoormärkets första svenska åkare sedan Johan Jonsson lämnade för 3 år sedan. 

Sedan Johan Jonsson lämnade North Face hösten 2014 har klädmärket inte haft någon svensk skidåkare i sitt stall.

Evelina Nilsson får nu sälla sig till det inte alls så pjåkiga skidteamet med åkare som Ingrid Backstrom, Sage Cattabriga-Alosa, Tom Wallisch, Sam Anthamatten, Markus Eder, Sam Smoothy, Xavier de la Rue och Leo Slemett.
– Jag är så taggad och ödmjuk över att få bli en del av The North Face familjen! Att få möjlighet att dela minnen och äventyr tillsammans med många unika människor känns väldigt inspirerande. Det är en fantastisk resa med oändliga möjligheter som står framför mig där inga drömmar är för stora. Jag är oerhört tacksam för att The North Face tror på mig och min utveckling, säger Evelina Nilsson i pressmeddelandet. 

Evelina är 26 år och ingen rookie i den internationella skidvärlden med bland annat två år på världstouren 2016 och 2017. Till vintern åker hon inte på FWT. Evelina Nilssons har också varit med i skidfilmerna ”Pure” och ”Between” som är Shades of Winter två senaste kreationer. Freeride publicerade ett rekordlångt personporträtt om Evelina Nilsson så sent som igår 3 oktober, länken hittar du längst ned.

Evelina strävar nu efter större äventyr som tillåter henne att utforska nya delar av världen, släppa fokus kring tävling och satsa på att åka fritt på de stora bergen. Möjligheten att få skapa filmer och videos kring spännande och nya äventyr lockar- något som Evelina ser är möjligt att uppfylla tillsammans med The North Face.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.