Här körs Freeride World Tour 2020

Nu är det klart på vilka platser vinterns Freeride World Tour (FWT) körs. Det är inga kioskvältande nyheter, men väl några av världens absolut bästa platser för att riva ner håriga, snygga och kreativa tävlingsåk. Japan, Kanada, Andorra, Österrike och Schweiz föräras samtliga med varsitt tävlingsstopp. 

Schemat för Freeride World Tour 2020 är klart. Organisatörerna håller några veckor till på den fulla åkarlistan, men vi vet redan nu att det är tre svenskar som kör årets tour på skidor: Carl Regnér, Reine Barkered och Kristofer Turdell.

På bräda tillkommer superheta Caody Bramwell som äntligen nått hela vägen fram till världstouren, efter att ha varit snubblande nära att kvala in redan till förra vintern.

Och om vi breddar det blågulafältet aningens ser vi också att norska Hedvig Wessel kör sin andra vinter på touren, samt att Jackie Passo kör sin elfte vinter. (Halv)färsk för denna vinter är schweiziska Carl Renvall som har svenska föräldrar men är uppvuxen i Verbier. Han har tagit sig den jobbiga vägen in via poäng från kvaltouren, Carl har tidigare åkt på världstouren men trillat ur.

Här körs tävlingarna på FWT 2020:

1) Hakuba, Japan – « The winter begins »
January 18-25, 2020 (FWQ 13-16)

2) Kicking Horse Golden BC, Canada – « Time to get rowdy »
February 06-12, 2020

3) Ordino-Arcalis, Andorra – « Hold the line »
February 28 – March 04, 2020

4) Fieberbrunn, Austria – « Crunch Time »
March 07-13, 2020

5) Verbier, Switzerland – « The Grande Finale »
March 28 – April 5, 2020

1. Hakuba, Japan – ”The Winter Begins” –  18-25 januari 2020

Kuddar, spines och puder möter (förhoppningsvis) åkarna när säsongens första tävling avgörs i Hakuba och skidorten Happo One.

2. Kicking Horse Golden BC, Canada – ”Time To Get Rowdy!” – 6-12 februari 2020

Lekfull nordamerikansk terräng brukar ge ett antal fler trix än normalt, förra året fick vi se backflip från Reine Barkered i Kicking Horse vilket inte hör till vanligheterna!

3. Ordino Arcalís, Andorra – ”Hold The Line” – 28 februari – 4 mars 2020

Åkarn får navigera sig genom Pyrenéernas komplexa terräng och dynamiska förhållanden i Andorra mitt i bergskedjan som delar Frankrike och Spanien.

4. Fieberbrunn, Austria – ”Crunch Time” – 7-13 mars 2020

Tja, efter tävlingen på Wildseeloder i Fieberbrunn är du antingen kvalificerade till finalen i Verbier (och även nästa års tour) eller så får du åka hem.

5. Verbier, Switzerland – The Grand Finale – 28 mars – 5 april 2020

Bec des Rosses, det evigt upphaussade tävlingsberget som faktiskt är bra mycket jädra brantare än vad man kan begripa. En skoj grej är att hela berget är avstängt ungefär en månad före tävling och det står allt som oftast en vakt och kollar så att ingen bummare är där och tjuvåker.

TEASER FWT 2020

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.