Alla inkvalade rookies på Freeride World Tour 2020

Hundratals åkare har krigat på kvaltouren i vintras för att komma åt de åtråvärda platserna till världstouren. Här är alla rookies som kvalat in till Freeride World Tour 2020.

Många har slitit på Freeride World Qualifier (FWQ), som är indelad i två regioner: Region 1 (Europa/Asien/Oceanien) och Region 2 (Amerika). Från dessa två regioner har totalt elva åkare fått tillräckligt med poäng för att kvala in på Freeride World Tour 2020.

Skidor Herr

Från region 1 är det schweizisk-svenska friåkaren Carl Renvall (Schweiz) som åter igen tar en plats på FWT efter ett år på kvaltouren. En stark prestation att åter ta sig in i den högsta ligan efter att ha misslyckats med detta under förra säsongen. Han får sällskap av Blake Marshall (Nya Zeeland) som bockade av hela åtta tävlingar i vintras. Med sig har han två pallplatser under fyrstjärniga kvaltävlingar vilket gett honom en välförtjänt plats på FWT20. Från region 2 kommer syskonrivalerna Kevin Nichols (USA) och Jack Nichols (USA), från Vail, att göra upp i världstouren  nästa vinter. En annan amerikan som knipit en plats är Isaac Freeland (USA) som har en stor trickpåse att ta med sig ut bland de stora bergen kommande vinter. Ytterligare en plats finns ledig för åkare från region 1 bland skidor herr.

Skidor Dam

En av åkarna vi fick se i Sverige under NM i Riksgränsen tidigare i våras var Jess Hotter (Nya Zeeland) som då fick nöja sig med en fjärde plats. Trots att hon missade pallen i gränsen så har hon tre första platser bland fyrstjärniga kvaltourstävlingar att luta sig tillbaka på som tagit henne till startfältet på FWT20 från region 1. Emma Patterson (USA) kvalar in till FWT20 från region 2 med en riktigt stabil säsong på kvaltouren bakom sig med fyra pallplatser av fem möjliga, under två av dessa tävlingar fick hon dessutom kliva högst upp på prispallen. Riktigt imponerande resultat under FWQ både från Jess och Emma som kommer bli intressanta att följa på FWT nästa vinter.

Snowboard Herr

Svenska Cody Bramwell (Sverige) kvar in till FWT20 från region 1 och kommer från en riktigt bra säsong med två fyrstjärniga guldmedaljer i ryggsäcken. Läs mer om Cody här. Från region 2 och nordamerika tar Blake Moller en plats på Freeride World Tour och blir tillsammans med Cody Bramwell de två nya inkvalade brädåkarna. Blake Moller är bror till Grifen Moller som åkte skidor på världstouren 2019. Blake är 18 år gammal och kvalar in med tre vinster på fyrstjärniga kvaltourstävlingar, Blake och Cody är definitivt namn att se upp för bland snowboard herr.

Snowboard Dam

Michaela Davis-Meehan (Australien) är den första australienska snowboardåkaren någonsin på världstouren vilket är en bedrift i sig. Hon kvalade in efter en vinst i Nendaz i vintras. Veteranen Michelle Locke (Kanada), 40 år gammal, har harvat på kvaltouren sedan 2012 och snubblat på målsnöret på väg in till FWT16. Nu har hon äntligen uppfyllt sin dröm och kommer att tävla på FWT20, skam den som ger sig.

Samtliga rookies på Freeride World Tour 2020

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.