Cody Bramwell klar för Freeride World Tour 2020

Den svenske brädåkaren Cody Bramwell är nu klar för nästa säsong på Freeride World Tour. Han får därmed tävla på världens bästa friåkningstour tillsammans med de andra svenskarna Carl Regnér, Kristofter Turdell och Reine Barkered. 

Cody Bramwell som är 24 år och har spenderat säsongen tillsammans med flera andra svenska skidprofiler i St Anton kan dra en lättnadens suck. Nu är det klart, han har mest poäng av alla brädåkare på kvaltouren i Europa och tar därmed klivet upp till Freeride World Tour 2020. Där ställs han mot världsåkare som Victor De Le Rue, Sammy Luebke med flera. Sverige har inte haft någon brädåkare på touren sedan Christoffer Granbom gled ur efter förra vintern, efter att ha kört i tre säsonger 2016-2018.

Skälet till att Cody i slutändan kvalade in var att den sista 4-stjärniga tävlingen, som skulle ha gått i Hochgurgl-Obergurgl, blev inställd. Inför den sista tävlingen hade Cody bäst placering med 6 550 poäng efter vinster på Nya Zeeland (2500 poäng) och i Silvretta-Montafon Österrike (2500 poäng), samt en fjärdeplacering i franska Les Arcs  (1550 poäng). Det är de tre bästa resultaten som avgör och eftersom tävlingen i Österrike ställdes in så räknades de poäng som åkarna redan hade, vilket gav Cody Bramwell totalsegern på kvaltouren i Europa och därmed biljetten till värlstouren nästa vinter.

Hur firade du segern när du fick veta att du var klar för Freeride World Tour 2020?
– Det var nämligen perfekt timing, after ski-stället Krazy Kanguruh hade sin stängning hemma i St Anton så vi brände hem med bilen och drog direkt dit! Österrike älskar ju sin Apré, så det blev stökigt!

Vem behöver kickar för att snurra?

Vad händer nu, hur ska du ladda, träna leva fram till den första tävlingen i januari 2020?
– Det är en bra fråga, sitter och klurar på det. Vill ju såklart åka och hålla igång så man är på sin topp tills nästa säsong börjar. Så ska kanske försöka hamna i Nya Zeeland, eller kanske nån europeisk glaciär skidort! Sen vill jag klämma in lite surf också!

Hur avslutar du din säsong nu? 
– Är fortfarande i St Anton ett tag till, sen blir det hem till Åre för att få ut den där sista vårslask åkningen! Och efter det blir det nog en sväng till Lofoten, splitboarda och surfa en snabbis, och potentiellt Riksgränsen!

Ok, stort grattis från oss på Freeride och det ska bli kul att följa dig på världstouren där du hör hemma med din grymma åkning!
– Tack som alltid Freeride! Jag är så pepp! Ska bli sjukt kul

Från Nordamerika tar Blake Moller en plats på Freeride World Tour och blir tillsammans med Cody Bramwell de två inkvalade nya brädåkarna. Freeride World Qualifier (FWQ) är indelat i två regioner, som har varsin kvalplats för snowboard herr. Blake Moller, som är amerikan, inte kanadensare (fel i grafiken ovan) är bror till Grifen Moller som åkte skidor på världstouren. Blake är 18 år gammal och kvalar in med 3 vinster på fyrstjärniga kvaltourstävlingar, ett namn att se upp för således för Cody Bramwell och alla andra bland snowboard herr.

Missa inte senaste episoden av Pepp by Granbom där Christoffer möter Cody Bramwell och Adam Björk i St Anton. Om du är en sådan där stressad typ som tycker att drygt fem minuters video är för långt, spola då till slutet där Cody gör en riktigt, stor och fin flip! (5 min 20 sec).

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.