Reine Barkered får wildcard till Verbier och FWT 2020

Arrangören Freeride World Tour har beslutat att Reine Barkerd får wildcard till både finalen i Verbier, samt nästa säsong på världstouren.

Reine Barkered avstod gårdagens tävling i Andorra på grund av personliga skäl, hans pappa blev svårt skadad efter en allvarlig olycka och Reine flög hem till Sverige. Ibland uppkommer kriser bland nära och kära snabbt, så även för våra professionella tävlande skidåkare. Rent poängmässigt innebar detta dock att Reine inte fick några poäng i Andorra och det såg ut som att han därför skulle missa både finalen i Verbier och nästa år säsong.

Men nu bekräftar han att arrangörerna på FWT har gett honom wildcard till både finalen i Verbier samt touren näst år. Rutinerade Reine Barkered åker för elfte året i rad på Freeride World Tour och har vunnit finalen i Verbier inte mindre än tre gånger:
– Jag har fått wild card till Verbier och nästa säsong på grund av omständigheterna. Det hade räckt att jag startat i Andorra för att gå vidare, oavsett hur det hade gått.
Och fortsätter:
– Det känns givetvis lite trist att inte gå vidare helt på egen maskin, men det är som det är och som sagt en liten tröst är det med att jag bara behövt startat i Andorra för att kvala. Summa summarum är jag givetvis väldigt glad för att FWT har tagit detta beslut och ger mig chansen, avslutar Reine Barkered.  

Inför tävlingen i Andorra var Reine Barkered rankad 6:a totalt, efter tre körda tävlingar, efter Andorra ligger han som 13:e man på 3840 poäng (där är 3 tävlingar inräknade). Men när den totala världsmästare ska koras är det de fyra bästa resultaten på säsongen som räknas, vilket gör att Reine fortfarande teoretiskt sett kan klättra rejält. Lite oklart dock om han får vara med i slutstriden eller ej, eftersom han nu tekniskt sett är ett wildcard i finalen.

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.