Matilda Rapaport har avlidit

Pressutskick från Skidor.com:
Den professionella alpina skidåkaren Matilda Rapaport, som under torsdagen skadades mycket allvarligt i en lavinolycka, drabbades av syrebrist och hennes liv gick inte att rädda.

Det var på torsdagen den 14 juli, under en filminspelning i Farrellones i Chile, som den 30-åriga alpina friåkaren Matilda Rapaport drogs med i en lavin. Matilda var begraven under snön en lång tid, hamnade i koma och hon avled till följd av komplikationer orsakade av syrebrist.

Matildas man, den alpine landslagsåkaren Mattias Hargin, finns på plats i Chile tillsammans med Matildas mamma.

Matildas personlighet och skicklighet gjorde henne till en av friåkningens allra största profiler. Hon var en stor förebild och inspirationskälla för många inom den alpina skidvärlden.

– Det är en fruktansvärd händelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in. Våra tankar går närmast till Matildas nära och kära och vi kommer, från Svenska Skidförbundet, göra allt vi kan för att stötta dem i denna svåra stund, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef Svenska Skidförbundet.

Freeride-redaktionen är i djup sorg efter de fruktansvärda nyheterna från Chile och sänder alla starka tankar vi har till Matildas anhöriga.

Text: Jacob Wester
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.