Från världstouren till att åka med peppande kompisar

Christoffer Granbom har denna vintern klivit av Freeride World Tour. Istället satsar han på att åka med peppande kompisar och göra trevliga, små filmedits av det. Idag släpper han sin allra första episod där han drar till Kanada och åker med Mr STOKE himself, legenden Stefan Östling som hängt 19 (!) vintrar i Fernie.

Hej Christoffer Granbom, hur många timmars sömn har du fått de sista dygnen?
– Tjena! En grov jetlag och en redigerare som droppar ur i sista sekund har gjort att jag suttit dygnet runt framför datorn de sista dygnen, så det har inte blivit så många timmar sömn.

Du har alltså gått från världstouren till filmskapare! Hur känns det?
– Oklart om man kan kalla det filmskapande, men jag gillar den kreativa sidan! Dock kommer jag nog att låta någon annan redigera näset episod.


FÖRSTA EPISODEN AV ”Pepp by Granbom”


Vad ser vi i denna första episod?
– Först blir det en liten tillbakablick och varför jag gör detta i år och sedan drar jag till Kanada och sladdar på min bräda, åker skoter och kör catski med stokemaster Stefan Östling som spenderat 19 vintrar i Fernie.

Saknar du FWT eller är det skönt att slippa stress och press med tävlingar på elitnivå?
– Det finns massa saker som jag saknar med touren, men det känns ganska skönt att fokusera på bara att ha så roligt som möjligt i vinter. Men visst var det ordentlig FOMO att se Travis Rice och gänget köra i perfekta förhållanden, bluebird och på planerad dag nu i Japan. Det var inte många gånger jag fick göra det.

Tillbaka till nuet och dina filmer då: Vad kommer du mer att släppa för episoder i vinter, vad ska de innehålla i grova drag?
– Tanken är att släppa 4-5 avsnitt till där jag drar och åker med polare som gör mig peppad. Både svenska och internationella åkare.

Hur har din säsong varit hittills?
– Jag fick två grymma dagar i Verbier innan jag planterade en sten i låret, det resulterade i några veckors vila. Sen bar det av till Kanada och det var ju ganska trevligt som ni kan se:) 

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.