Freeride genomför ny lavinundersökning

Freeride.se och Fjällsäkerhetsrådet gör ny lavinundersökning. Avsätt tio minuter och besvara enkäten om offpiståkning och lavinsäkerhet och var på så vis delaktig i den fortsatta strävan efter säkra, härliga vinterupplevelser i bergen.

Freeride.se genomför nu i april en studie tillsammans med Fjällsäkerhetsrådet om offpiståkning och lavinsäkerhet. Vi vet alla att det inträffat ett flertal allvarliga lavinolyckor med svenska åkare denna säsong. En viktig del i arbetet med att minska dessa olyckor är att lyssna till er åkare. Just dina erfarenheter är viktiga.

Frågorna tar högst 10 minuter att besvara. Dina svar är helt anonyma. Känn dig därför trygg med att du kan svara helt ärligt på alla frågor, även om de kan kännas känsliga. Det är viktigt att frågorna besvaras utifrån dina nuvarande kunskaper, så ta inte hjälp av en kompis eller sök inte upp svaret om du känner dig osäker.

SISTA SVARSDAG ÄR 25 APRIL 2017

Freeride och Fjällsäkerhetsrådet har tidigare gjort en liknande enkätundersökning för fyra år sedan. Svarsfrekvensen var då hög och något som har bidragit till att bland annat den nationella tjänsten lavinprognoser.se nu finns tillgänglig för  alla oss som älskar skidåkning, snö, toppturer och svenska fjällvärlden, och vill njuta av detta på ett informerat och säkert sätt. En intervju om denna nya undersökning med Per-Olov Wikberg läser du här.

Resultaten från studien kommer du att kunna läsa om på Freeride.se. De kommer också att användas i Fjällsäkerhetsrådets arbete med att utveckla den svenska lavinsäkerheten.

UPPDATERING 10/12 år 2018 Nu har rapporten släppts

Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.