Freeride Video Awards tillbaka igen!

Elfte upplagan av Freerides klassiska videotävling är i startfållorna. I mitten av januari 2018 drar vi igång Freeride Video Awards för vintern. 

Samla på dig filmmaterial redan nu under jul och nyår om du vill vara med i Freeride Video Awards 2018. En anrik tävling som hålls för 11:e gången i vinter. I mitten av januari sparkar det första delkvalet igång. Det blir totalt tre delkval och Le Grande Finale går av stapeln när vårfåglarna börjar kvittra i fjällen i månadsskiftet mars-april.

Sedan starten 2006 har många kommande proffsfilmare och åkare katapultats iväg från denna nationella scen till att göra egna karriärer. Precis som tidigare tävlar du i någon av kategorierna Jibb–Park eller Big Mountain.

Som vanligt blir det schyssta priser till vinnarna, vad du kan vinna presenteras i mitten av januari när första delkvalet drar igång.

Besök Freeride Video Awards

Här är tidsplanen för Freeride Video Awards 2018

Delkval 1: ladda upp ditt bidrag vecka 3-5  och rösta v 3 – 6

Delkval 2: ladda upp ditt bidrag vecka 6-8 och rösta v 6 – 9

Delkval 3: ladda upp ditt bidrag vecka 9-11 och rösta v 9 -12

Final: Röstning vecka 13-14 

Under delkvalen är röstningen öppen samtidigt som du kan ladda upp, när möjligheten att ladda upp stängs kan du fortsatt rösta på de inkomna bidragen ytterligare en vecka. 

Hur gick det förra gången i Freeride Video Awards?

Erik Lundmark vann big mountain med sin ”Dødsrytt episod 1 Japan”, medan Joel Berggren och Jonathan Vitbloms ”The Riot” sopade hem bästa freeski. Här läser du intervjuer med vinnarna från Freeride Video Awards 2016 .

Bästa big mountain – Dødsrytt Ep. 1 – Japan

Bästa Jibb/Park – The Riot

Text: Anders Wingqvist
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
Logga in för att kommentera
Bli medlem Logga in Logga in med Facebook

 1. johan
  1
  johan | 2018-01-02 12:52          

  Kul med allt intresse! hoppas vi kan inspirera och bidra lite till att flera får ihop sina filmer. @jeppenator Planen är att formatet kommer vara 1-5 minuter (precis som tidigare) så även om man vill utgå från en instaedit på 1min ska det gå att vara med i FVA.

 2. FilleJ
  1
  FilleJ | 2017-12-26 16:04          

  Kul! Hoppas fler släpper gopron och plockar upp en vettig kamera :D

 3. Heddious
  4
  Heddious | 2017-12-26 13:44          

  +1 @Emillarsson
  Nu hör jag ju inte till parkåkarna, men fasen om inte detta ändå kan bli en spark i röven för att göra den där säsongsediten jag gått och klurat på i flera år nu..

 4. jeppenator
  3
  jeppenator | 2017-12-26 09:32          

  @Emillarsson sjukt bra poäng du tar upp där. Om man vill att det ska finnas en levande editkultur så behövs ju ett initativ för folk att skapa den typen av material.

  Detta tänkte jag inte på när jag skrev mitt tidigare inlägg =)

 5. Emillarsson
  4
  Emillarsson | 2017-12-25 14:40          

  YESS!!! Det här älskar jag och vet att MÅNGA andra gör det. Ett återkommande samtalsämne bland park-skidåkare i Sverige; vart har all dedication till att göra film tagit vägen? Freeride var verkligen THE SHIT förut med alla trådar, filmer, "vad är det här för trick", säsongsedit istället för insta eller vimeoedits. Detta är ett steg i rätt riktning.

  @jeppenator Jag håller delvis med dig men ändå inte. Att fortsätta på "edit-scenen" är helt rätt tycker jag. Det här är en morot för alla skidåkare som vill göra film men inte orkar släpa med sig kameran och lägga ner tid på det. Att man skulle fortsätta lyfta Instagram-scenen ännu mer än va den redan är skulle va fel vägval enligt mig. Bunch, trashparty, hoodcrew osv styr redan upp det som gudar med högre makter.

  Senast förra veckan sa @F-Grann till mig under en fika i toppstugan på Kläppen; "varför vinns inte FWA kvar för? Det suger! FWA var ju stor del till att skidåkare ägnade tiden till sina filmer."

  Just nu blir jag så jävla taggad på att göra ett helhjärtat bidrag och få Freeride på samma karta som det var 2009.

 6. jeppenator
  0
  jeppenator | 2017-12-25 11:09          

  Sjukt kul att ni kör vidare med FVA, men det känns också som att det är läge för en formatförändring nu. Detta är gjort på typ samma sätt i snart tio år, men våra digitala vanor online förändras.

  Det var tyvärr längesedan jag såg någon som helhjärtat släppte en riktigt bra "EDIT" på freeride eller youtube... det är på Instagram folk lägger sin energi att publicera dessa "instaedits" aka 60 sek videos i 1x1 format.

  Jag vet att detta kan vara en opopulär åsikt att gå emot något som man gjort under så lång tid att det nu blivit en insutition i skidsverige, men jag tror att om vi tittar på mängden uppladdade edits de senaste året jämfört med 2009 så finns det nog lite sanning återspeglad i analysen av den datan att det inte skulle sitta fel att se över formatet inför 2019.

  Om ni i framtiden vill få in många bidrag och få bra pepp runt tävlingen så finns det massor av potential för detta om man kikar på lite modernare tävlingsformat eller frågar de aktiva filmskaparna vad de skulle vilja se för typ av tävling!

  Keep up the good work :)

 7. Rajden
  0
  Rajden | 2017-12-23 18:36          

  Bästa tjej bidrag som funnits tidigare har slopats? Riktigt synd, samt fel väg att gå för Freeride.se som banat väg för tjejer förut.

  Tycker det borde läggas till då det började dyka upp riktigt feta brud-edits för några år sedan och detta är något som skulle kunna motivera till flera taggade tjejer, samt förhoppningsvis öka kvoten killar/tjejer på freeride.